Bartendertools - bereid je cocktails als een pro
Waarom zijn er gereedschappen nodig bij het barten?
Een veelgehoorde stelregel is dat een barman zo goed is als zijn gereedschap. Daarom moet elke bar de nodige en voldoende gereedschappen en apparatuur hebben om goed te kunnen werken. Deze gereedschappen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, plastic, hout, glas, etc., afhankelijk van het gereedschap en de beoogde toepassing.
Je hebt het juiste gereedschap nodig om alles goed te laten verlopen, en drankjes serveren is daarop geen uitzondering. Zonder de juiste bartendertools zullen je drankjes minder goed smaken, ben je meer tijd kwijt aan het bedienen van klanten en uiteindelijk zullen zowel tevredenheid als winst eronder lijden. De beste barapparatuur kan je helpen bij het mixen, persen, zeven en schenken van geweldige cocktails, of je nu een beginnende barman bent of een doorgewinterde meester.
We hebben zorgvuldig topartikelen gekozen van bekende bedrijven zoals Philippi, Blomus, en WMF om dit nog eenvoudiger en spannender voor je te maken.
Wat zijn de bartendertools die beschikbaar zijn op Kulina?
Kulina heeft je een verzameling bartuingereedschap gegeven waarmee je efficiënt kunt werken aan de bar en de tevredenheid van je gasten kunt verhogen. Je vindt de volgende tools op onze website:
- Shakers worden gebruikt om ingrediënten te mengen en drankjes te koelen.
- Barlepels; worden gebruikt om ingrediënten door elkaar te roeren en af te meten.
- Jiggers; worden gebruikt om ingrediënten nauwkeurig af te meten.
- Schenkglazen; worden gebruikt om de vloeistofstroom te regelen bij het inschenken van dranken.
- Flesopeners; worden gebruikt om flessen bier, wijn en frisdrank te openen.
- Stoppers; worden gebruikt om flessen drank af te sluiten en morsen te voorkomen.
- Asbakken; worden gebruikt om sigarettenpeuken en andere rookwaren in te bewaren.
We bieden ook barmansets aan, die meerdere gereedschappen in een set bevatten. Met deze hulpmiddelen kun je smakelijke en opvallende cocktails maken die je bezoekers zullen verbazen.
Hoe kan ik bar gereedschap goed onderhouden?
Om te beginnen moet je je gereedschap altijd zo snel mogelijk na elk gebruik schoonmaken met niet-schurend materiaal en warm water met een licht schoonmaakmiddel om krassen te voorkomen.
Om roest of corrosie te voorkomen, wordt vaak aangeraden om met de hand te reinigen. Grondig drogen is ook essentieel. Stop je gereedschap daarna in een speciale organiser of bak.
Om ongelukken te voorkomen, moet u het gereedschap voorzichtig gebruiken, bewegende onderdelen smeren als dat nodig is en ze uit vochtige of drukke opslagruimten houden.
Deze tips zullen je helpen om je bartending tools in topvorm te houden zodat ze een aanwinst voor je blijven tijdens eindeloze mixsessies.