Customer support:info@kulina.nl

Braadpannen

1 items total
Hapjespan CONVIVIO 28 cm, 3,7 l, roestvrij staal, Alessi
160 €
ALDC10228

Braadpotten - kleine maar essentiële potten voor elke keuken

Wat zijn braadpannen?

Casserole potten zijn lage potten die meestal zowel op het fornuis als in de oven gebruikt kunnen worden. Ze zijn breder dan hoog en hebben meestal een deksel en twee kleine handvatten. Ze worden vaak lage voorraadpotten, braadpannen, Franse ovens of Nederlandse ovens genoemd.

Waar gebruik je een braadpan voor?

Braadpannen zijn erg veelzijdig en een must-have in elke keuken. Ze kunnen worden gebruikt voor:

  • koken van soepen, stoofpotten, gebraad, sauzen
  • eenpansgerechten bereiden in de oven
  • kleine porties voedsel opwarmen
  • eten bereiden voor één of twee personen

Welke braadpan kiezen?

Op Kulina bieden we je een ruim assortiment lage potten, gemaakt van verschillende materialen, vervaardigd door betrouwbare merken en ontworpen voor verschillende interieurstijlen. Als je niet weet welke braadpan je moet kiezen, lees dan hier onze ultieme koopgids over braadpannen en bekijk onze braadpannen van WMFzwilling, Tefal of Smeg.

Onze tip: Als je op zoek bent naar kleine lage potten, bekijk dan de Mini collectie van WMF, met lage voorraadpotten gemaakt van hoogwaardig en zeer duurzaam Cromargan® (roestvrij staal 18/10) en uitgerust met een universele TransTherm® basis die geschikt is voor alle soorten fornuizen. En de hoogglans afwerking zal zeker wat elegantie toevoegen aan je keuken!

Hoe zorg je voor je potten?

Weet je dat de meeste mensen in hun hele leven maar twee of drie keer een nieuwe pot kopen? We hebben soms de neiging om vaker een auto te kopen dan potten! Daarom is het de moeite waard om te investeren in potten van hoge kwaliteit en jarenlang en elke keer dat je kookt te genieten van hun functionaliteit. En als je geld investeert in kookgerei van hoge kwaliteit, moet je er ook voor zorgen dat je goed voor je potten zorgt. Hoe zorg je voor je potten?

  • lees altijd de instructies van de fabrikant voor het eerste gebruik en zorg ervoor dat je je potten niet in de vaatwasser zet als dat niet wordt aanbevolen,
  • gebruik geen metalen keukengerei dat krassen kan maken op het oppervlak van je potten, maar houten of siliconen keukengerei,
  • laat vuile potten niet 's nachts staan of laat ze niet te lang weken (vooral roestvrijstalen potten),
  • als je vlekken op het oppervlak van je roestvrijstalen potten wilt verwijderen, reinig ze dan met een reinigingsproduct voor roestvrij staal,
  • maak je keramisch gecoate potten niet schoon met staalwol,
  • reinig je ijzeren potten onmiddellijk na gebruik en gebruik geen zeep, want metaal is poreus en kan de smaak van de chemicaliën absorberen,
  • vermijd temperatuurschokken, zet geen hete potten in koud water, enz,
  • kook geen zuur voedsel (zoals tomaten) in gietijzeren pannen,
  • stapel gecoate potten en pannen niet op elkaar, want dit kan krassen en afschilferen veroorzaken. Hang ze aan haken of leg ze op hun zijkant.