Customer support:info@kulina.nl

Broodvormen

6 items total
Broodvorm PROFESSIONAL 3,0 l, grijs, aluminium, Eva Solo
44,37 €
ES211122
Broodvorm PROFESSIONAL 1,35 l, grijs, aluminium, Eva Solo
39,89 €
ES202031
Broodvorm PROFESSIONAL 1,75 l, grijs, aluminium, Eva Solo
34,89 €
ES202032
Broodvorm INNOVATIVE KITCHEN 24 cm, grijs, terracotta, Mason Cash
45,78 €
MSC2008241
Broodblik 26 x 10, antiaanbaklaag, staal, de Buyer
22,18 € –17 %
18,26 €
DB471526
Broodblik 15 x 7,5 x 4,8 cm, staal, de Buyer
11,48 € –12 %
10 €
DB471515

Brood- en banketpannen - voor zelfgebakken brood en ander zoet of zuur zelfgebakken gebak

Wat zijn brood- en broodpannen?

Broodpannen, ook wel broodpannen genoemd, zijn een soort cakevorm die meestal rechthoekig van vorm is en diepe wanden heeft waardoor het deeg kan rijzen. Ze zijn in de eerste plaats ontworpen voor het bakken van brood, maar kunnen ook worden gebruikt voor het bakken van een verscheidenheid aan andere gerechten, zoals gehaktbrood, citroendruppel, terrines, bananenbrood en verschillende broodtaarten en patés.

Waar moet je op letten als je een brood- en banketpan koopt?

  • Grootte: Bepaal welk soort brood je het vaakst gaat bakken. Op Kulina vind je traditionele broodpannen met een hoge koepel, langere of kortere broodpannen en siliconen vormen voor stokbrood of broodjes.
  • Materiaal: Aluminium, gietijzer, siliconen en keramiek zijn populaire materialen om broodpannen van te maken.
  • Kenmerken: Je gebakken producten glijden gemakkelijker uit het blik als het een antiaanbaklaag heeft, geperforeerde gaten stimuleren de luchtcirculatie voor knapperigere korsten en een deksel houdt het brood mooi vierkant.

Voor het regelmatig bakken van brood en broodtaarten heeft Kulina een verscheidenheid aan broodpannen beschikbaar van topmerken zoals de de Buyer, Emile Henry, Eva Solo en Lékué. Veel van onze broodpannen hebben een antiaanbaklaag die het makkelijker maakt om het brood of de cake uit de pan te halen.

Wat is de ideale bakvorm voor brood?

Voor het bakken van brood moet de juiste pan worden gebruikt, zodat het brood gelijkmatig gaar wordt en een mooie korst krijgt. Een brood- of broodvorm met hoge randen zodat het brood kan rijzen is speciaal ontworpen voor het bakken van brood. Gebruik een aluminium, stalen broodpan met antiaanbaklaag voor een gelijkmatige verwarming en eenvoudige verwijdering. Een broodpan met deksel voorkomt dat je brood rijst, wat resulteert in een vierkant brood met een gelijkmatige structuur en een diepe, gouden korst.

Is een metalen pan te verkiezen voor het bakken van brood?

Metalen pannen hebben de voorkeur van de meeste bakkers. Metalen broodpannen geleiden warmte gemakkelijk en snel, zodat de warmte door de pan en vervolgens in je deeg kan stromen om broden gelijkmatiger te laten bakken.

Klaar om brood te bakken? Je kunt een professionele brood-/broodvorm uit Kulina's uitgebreide collectie professionele bakvormen gebruiken om het proces te vereenvoudigen.