Eetlepels
Tafellepels - lepels die elke tafel nodig heeft
Wat zijn eetlepels?
Tafellepels zijn een soort eetgerei voor zowel het serveren als het consumeren van voedsel. Ze zijn bedoeld voor algemeen gebruik aan tafel en zijn groter dan theelepels maar kleiner dan opscheplepels.
De eetlepel is meestal een lepel met een ondiepe lepel of kom met een lang handvat van roestvrij staal, porselein of staal. Eetlepels worden gebruikt voor het eten van soepen, granen, stoofschotels, curry's en andere vloeibare of halfvloeibare gerechten.
Tafellepels zijn een onmisbaar item in elke keuken of eethoek, daarom hebben we de beste verzameld in Kulina van gerenommeerde fabrikanten zoals Blomus, MIJ, en ZWILLING.
De term 'eetlepel' wordt ook gebruikt als een volumemaat in de keuken en wordt vaak gebruikt in kookboeken en recepten. In deze hoedanigheid wordt het meestal afgekort tot tbsp. of Tbsp. en is het precies 15 ml.
Wat zijn de soorten eetlepels?
Er zijn verschillende soorten eetlepels, waaronder:
- Standaard eetlepel: Deze lepel wordt zowel gebruikt om te eten als om te serveren
- Soeplepel: Vergeleken met de standaard eetlepelheeft deze een diepere en rondere kom. Het is gemaakt voor het eten van soep, stoofschotels en ander voedsel met een vloeibare basis.
- Dessertlepel: Deze lepel wordt gebruikt om desserts en fruit te eten en is kleiner dan een gewone eetlepel.
- Opscheplepel: Dit soort eetlepel is groter dan een normale eetlepel en wordt gebruikt om maaltijden aan tafel te serveren (rijst, aardappelen, granen, groenten).
Wat is het verschil tussen een theelepel en een eetlepel?
De grootte is het belangrijkste verschil tussen een theelepel en een eetlepel. In vergelijking met eetlepels zien theelepels er kleiner uit en hebben ze een smallere kom of lepel. Ze worden vaak gebruikt om thee of koffie te roeren nadat je er suiker aan hebt toegevoegd, maar ook om desserts of gebak te eten. Beide soorten lepels kunnen ook worden gebruikt om kruiden en andere ingrediënten af te meten. Een theelepel wordt gebruikt om kleinere hoeveelheden ingrediënten af te meten of toe te voegen en is kleiner dan een eetlepel. Het verschil tussen hun volume is min of meer drievoudig, dus als een eetlepel 10 g bloem is, is de theelepel 3, terwijl een eetlepel 15 g water of melk bevat, een theelepel 5 g bevat.
In het algemeen zal het soort maaltijd dat je serveert of eet bepalen welke eetlepel je gebruikt. Voor een exquise maaltijdervaring kun je kiezen uit onze collectie eetbenodigdheden, zoals besteksets, glaswerk en serviesgoed.