Customer support:info@kulina.nl

Fileermes

11 items total
Fileermes CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
Akce Sticker
123 € –11 %
Fileermes CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
109 €
WU4556
Fileermes GOURMET 16 cm, Wüsthof
Akce Sticker
67 € –18 %
Fileermes GOURMET 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
54,60 €
WU1035049116
Vismes GOURMET 20 cm, flexibel, Wüsthof
Akce Sticker
88,79 € –20 %
Vismes GOURMET 20 cm, flexibel, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
70,88 €
WU1035047620
Vis-fileermes CLASSIC 16 cm, flexibel, Wüsthof
Akce Sticker
94 € –9 %
85 €
WU1030102916
Fileermes FOUR STAR 18 cm, Zwilling
Akce Sticker
84,89 € –25 %
Fileermes FOUR STAR 18 cm, Zwilling
Online op voorraad (5 pcs)
62,86 €
ZW31073181
Fileermes CLASSIC 20 cm, Wüsthof
Akce Sticker
104 € –9 %
Fileermes CLASSIC 20 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
94 €
WU451820
Fileermes 1905 18 cm, F.Dick
Akce Sticker
96 € –19 %
Fileermes 1905 18 cm, F.Dick
Online op voorraad (2 pcs)
77 €
FDCK8195418
Japans schilmes EYES 9 cm, Dellinger
Akce Sticker
39,63 € –19 %
Japans schilmes EYES 9 cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
32 €
DNGRSXLKHAUS4

Fileermessen - fileer je vis naadloos met onze fileermessen

Waar wordt een fileermes voor gebruikt?

Een fileermes is een soort keukenmes dat wordt gebruikt om vis te fileren. Het behoort tot de familie van uitbeenmessen en wordt specifiek gebruikt om vis te fileren en te bereiden. Een visfileermes wordt gebruikt om door huid, botten en vlees te snijden bij het ontleden van vis.

Wat onderscheidt een filetmes van een uitbeenmes?

Fileermessen behoren tot de familie van uitbeenmessen, maar hun flexibele en vlijmscherpe lemmeten zijn ontworpen voor het snijden van vis en het verwijderen van graten. Uitbeenmessen zijn een betere optie voor harder vlees zoals varkensvlees, rundvlees of kip.

Hoe wordt een visfileermes geslepen?

Het flexibele lemmet van een fileermes vereist een ander soort honen dan andere messen vanwege de flexibiliteit. Een fileermes wordt van de punt naar de hiel geslepen, in tegenstelling tot andere messen die van de hiel naar de punt worden geslepen.

Om de ideale slijper voor je fileermes te vinden, kun je onze collectie messenslijpers bekijken.

Wat maakt een goed fileermes?

  • materiaal - zorg ervoor dat je een mes van hoge kwaliteit kiest met een lemmet dat niet snel roest
  • lengte van het lemmet - een van de meest cruciale kenmerken van een fileermes is de lengte. Maar de lengte van je mes moet afhangen van de grootte van de vis die je het vaakst klaarmaakt. Kies een mes met een langer lemmet voor grotere vissen en een korter voor een kleine vangst
  • dun en flexibel lemmet - met de juiste mate van flexibiliteit van het lemmet kun je gemakkelijk door de filet snijden en precieze sneden maken

Op Kulina vind je een grote selectie eersteklas fileermessen van bekende fabrikanten zoals Wusthof en Forged en als je van vis houdt, bekijk dan zeker onze collectie zalmmessen en bestek voor vis en zeevruchten.

Je kunt hier ook onze koopgids lezen over hoe je de perfecte messen voor je keuken kiest.

Hoe zorg je goed voor je fileermes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je fileermes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
  • slijp je mes regelmatig