Forged
Het merk Forged - uit liefde voor koken en tafelen
Het idee om een merk te creëren dat een onderscheidend, aantrekkelijk, hoogwaardig maar vooral betaalbaar messenassortiment zou bieden en dit te combineren met de Japanse traditie van het messensmeden ontstond in 2014 in Nederland.
In 2015 werd het merk Forged gelanceerd met de eerste twee messenreeksen: Brute en Intense. Veel chef-koks en amateurkoks hielden van de kwaliteit en de stijl van Forged-messen en al snel volgden verschillende nieuwe collecties en nieuwe soorten messen. Sinds 202 heeft Forged heeft 6 verschillende reeksen aangeboden – Katai, Olive, Sebra, VG10, Brute and Intense (u kunt HIER meer over hen lezen), elk met zijn eigen karakteristieke, gesmede look en uniek handgreepdesign. Alle Forged-messen zijn voorzien van het Forged-logo dat in elk mes is gestempeld.
Maar hoe worden Forged messen gemaakt?
Het idee achter de creatie van Forged messen was om ze op traditionele wijze te vervaardigen. Smeden wordt gebruikt om het mes te versterken en te verenigen en hoogwaardig smeden met de hand versterkt het mes zelfs meerdere keren. Messen van Forged zullen niet gemakkelijk breken, omdat ze na een geschikte warmtebehandeling een hoge weerstand en duurzaamheid krijgen.
Daarom besloten de oprichters van het merk Forged om contact op te nemen met een kleine maar gepassioneerde messenfabriek met enthousiaste messenmakers, die elk mes op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigen. Hun passie voor messen en vakmanschap ligt aan de basis van de naam, kwaliteit en kenmerkende uitstraling van Forged die gemakkelijk te herkennen is.
Lees meer over hoe de messen van het merk Forged zijn gemaakt hier.