Customer support:info@kulina.nl

Gebaksbordjes

1 items total
Dessertbord RHOMBE, 21 cm, roze, Lyngby
33,95 € –11 %
Dessertbord RHOMBE, 21 cm, roze, Lyngby
Online op voorraad (>5 pcs)
30 €
LY201930

Taartplateaus - ontworpen om aan al je zoete dromen te voldoen

Wat zijn gebaksbordjes?

Taartborden zijn borden die speciaal ontworpen zijn voor het serveren van taarten en desserts. Ze hebben vaak een plat oppervlak waar de taart op kan worden gelegd en zijn kleiner dan gewone dinerborden. Taartborden kunnen gemaakt zijn van glas, keramiek, steengoed of plastic.

Waar worden taartplateaus voor gebruikt?

Taartborden worden gebruikt om taarten en andere gebakken of zoete producten zoals gebak, koekjes of cupcakes op te dienen. Ze worden ook vaak gebruikt voor ontbijt, sandwiches, lunches en speciale evenementen zoals verjaardagen, bruiloften en vakanties vanwege hun elegante uiterlijk en handige formaat dat perfect is voor alle soorten fingerfood.

Hoe bord je een dessert als een chef-kok?

Of je nu een thuiskok bent of een Michelin sterrenkok, je moet aandacht besteden aan elk detail en je desserts op een elegante manier serveren. Dit zijn enkele algemene richtlijnen om je te helpen een dessert als een pro op tafel te zetten:

  • Kies het juiste dessertbordje: Begin met een schoon bord dat de kleuren en texturen van je dessert aanvult (bekijk ons aanbod van MIJ borden voor een geweldige selectie kleuren en glazuren)
  • Beoordeel het algehele ontwerp van je dessert terwijl je beslist waar je de verschillende onderdelen rangschikt. Maak een schets op papier van je ontwerp om het te visualiseren.
  • Doe wat saus op de schaal voordat je het dessert erop legt. Maak een patroon of ontwerp met een lepel of een knijpfles. Je dessert smaakt en ziet er beter uit op de schaal als je een saus gebruikt.
  • Knapperigheid toevoegen: Het is geweldig als je dessert verschillende texturen heeft. Om je dessert knapperiger te maken, gebruik je een knapperige topping zoals amandelen of koekkruimels. Verdeel de topping gelijkmatig over het dessert.
  • Gebruik contrasterende kleuren: Gebruik contrasterende kleuren om je dessert visueel aantrekkelijk te maken. Gebruik bijvoorbeeld een felle saus of garnering als je dessert wit is om het visueel aantrekkelijker te maken.
  • Let op de portiegrootte: Portiegrootte is belangrijk bij het opdienen van desserts. Gebruik een kopje of lepel om even grote porties te maken.
  • Leg wat garnering op je gebakbord om het af te maken en de algehele presentatie te verbeteren. Dit kan een stuk fruit zijn, een beetje cacaopoeder of een blaadje munt.

Onze taartplateaus zijn eersteklas producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Blomus en Revol. We bieden ook geweldige taartstandaards en elegante taartservers. Je kunt ook kijken naar sets dessertvorkjes en gebakmessen.