Customer support:info@kulina.nl

Grillpannen

2 items total

Grillpannen - een krachtig hulpmiddel in de keuken

Grillpannen – wat is een goede grillpan?

Grillpannen zijn vergelijkbaar met standaard koekenpannen, maar hun bodem is anders en heeft grilllijnen op het oppervlak van de bodem. De verhoogde richels (meestal 0,5-1,5 cm hoog) maken de kenmerkende grillstrepen op het eten en voegen kleur en textuur toe aan uw gerechten. Bekijk onze best verkochte grillpannen hier.

De ribbels zijn er echter niet alleen om uw biefstuk of groenten er goed uit te laten zien, maar zorgen ook dat vetten en sappen weglopen, waardoor uw eten echt gegrild wordt en niet gestoofd en het overtollige vet gemakkelijker kan worden verwijderd..

Grillpannen zijn meestal vrij zwaar (vooral gietijzeren grillpannen of die van gegoten aluminium) en hebben vaak een vierkante vorm die een groter oppervlak biedt dan een standaard koekenpan, zodat u uw groenten kunt bereiden terwijl u een biefstuk bakt!

Welk materiaal is het beste voor een grillpan?

Grill pannen zijn meestal gemaakt van gietijzer, waardoor ze behoorlijk zwaar zijn, maar het materiaal kan goed warmte vasthouden bij hoge temperaturen, wat cruciaal is om te grillen. Vergeet niet uw gietijzeren pan in te vetten voor het eerste gebruik en als u meer wilt lezen over verschillende materialen die voor deze pannen worden gebruikt, lees dan onze complete gids over pannen hier .

Hoe een grillpan te gebruiken?

Het gebruik van een grillpan is iets anders dan het gebruik van een standaard koekenpan en er zijn enkele regels die u moet volgen:

  • denk er altijd aan om uw grillpan in te vetten voor gebruik. Dit voorkomt dat voedsel blijft plakken en zorgt ervoor dat uw grillstrepen perfect zijn. Gebruik echter niet te veel olie. Gebruik een bakkwast voor het marineren van het vlees en geef de opstaande randen een paar kwastslagen voordat u begint. Wanneer u het voedsel snijdt (bij voorkeur in relatief dunne plakjes), smeer deze dan ook in met een kwastje
  • zorg ervoor dat u de pan minimaal vijf minuten voorverwarmt voordat u eten in de pan legt
  • gebruik om het voedsel te verplaatsen of om te draaien een keukentang maar vermijd het verplaatsen van het voedsel de eerste minuut. Dit zal u helpen om de karakteristieke grillstrepen te creëren
  • als u het grillen wilt versnellen of de rokerige smaak wilt versterken, gebruik dan een bijpassende deksel.

Hoe maakt u een grillpan schoon?

Nadat de grillpan is afgekoeld, spoelt u hem grondig af met heet water en maakt u de pan schoon met een nat doekje, waarbij u zich focust op de groeven. Droog de pan af met een theedoek als u klaar bent.

Als u een gietijzeren grillpan gebruikt, kunt u deze na elk gebruik inbranden. Om dit te doen, wrijft u een dun laagje plantaardige olie in de pan met keukenpapier, plaatst u deze op het middelste rooster van de oven en stelt u deze in op 190 °C. Laat de pan 1 uur staan, zet dan de oven uit en laat de pan afkoelen.

Een grillpan, gemaakt van hoogwaardig materiaal, kan een geweldig hulpmiddel zijn in elke keuken en daarom bieden wij u bij Kulina grillpannen aan van betrouwbare merken. Vierkante, gietijzeren grillpannen met bijpassende deksel van Woll, aluminium of RVS grillpannen van WMF en unieke stalen grillpannen met een rustiek design verwijzend naar handgesmede pannen van de Buyer.