Groentenmessen
Groentemessen - klein en handig
Wat zijn groentemessen?
Groentemessen zijn kleine, handige messen met korte lemmeten met een spitse, soms licht gebogen punt. Ze worden gebruikt voor het schillen of snijden van klein fruit en groenten, dus als je op zoek bent naar een mes voor het snijden, hakken of snijden van grote groenten, gebruik dan een koksmes of Santoku mes.
Waar worden kleine groentemessen voor gebruikt?
Groentemessen kunnen worden gebruikt voor talloze culinaire taken en ingrediënten. Je kunt ze gebruiken voor:
- klein fruit en groente schillen
- oneffenheden wegsnijden
- groene uien of knoflook pellen
- kleine groenten trimmen
- klein fruit snijden
- vormen van groenten uitsnijden
Op Kulina vind je veel groentemessen van betrouwbare merken zoals Wusthof, Zwilling, WMF (bekijk hier de best verkochte groentemessen). Als je op zoek bent naar meer messen voor je keuken, lees dan hier onze ultieme gids voor het kopen van een mes. Als je liever groenten schilt met een dunschiller, bekijk dan ons aanbod aan kwaliteitsgroenteschillers.
Hoe verzorg je je groentemessen?
Als je geld investeert in een groentemes, wil je vast en zeker dat het lang meegaat, dus zorg ervoor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:
- messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
- als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
- om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
- berg je messen apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
- slijp je messen regelmatig