Heeft u geen barbecue of overweegt u een nieuwe te kopen? Weet u niet zeker welke u moet kiezen, aangezien er zoveel verschillende soorten op de markt zijn? Wij zullen u helpen de beste te vinden. Of u nu van plan bent om in de tuin, op het balkon, op het terras of thuis te barbecueën, u vindt hier alles wat u nodig heeft om van uw barbecue een succes te maken. Dankzij ons kunt u beter barbecueën...
Welke barbecue kiezen?
De juiste barbecue kiezen betekent allereerst nadenken over welke brandstof u wilt of kunt gebruiken, hoe groot de barbecue moet zijn, welke prijs u wilt betalen en, indien nodig, welke stijl van barbecueën uw voorkeur heeft.
Stel uzelf de volgende vragen
- Waarom wil ik precies een barbecue? Koopt u die om af en toe met het gezin te grillen, of wilt u een professional worden? Wilt u binnen grillen of in de tuin barbecueën? U moet goed nadenken waar de grill of barbecue voor bedoeld is.
- Hoe vaak zal ik hem gebruiken? Wilt u regelmatig of juist af en toe grillen of barbecueën? Bij het kopen van een grill of barbecue is het erg belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid voedsel die u wilt bereiden. Het is zeker niet de moeite waard om een barbecue voor 1.800 euro te kopen als u weet dat u hem één keer per jaar gaat gebruiken.
- Wat is het maximale bedrag dat ik wil betalen? Bepaal een prijslimiet die u in uw grill of barbecue wilt investeren en kies specifieke functies en apparatuur waarvoor u eventueel bereid bent meer te betalen.
- Voor hoeveel mensen zal ik meestal grillen of barbecuen? Ook het grilloppervlak is belangrijk. Als u het leuk vindt om voor veel gasten tuinfeesten te organiseren, dan koopt u zeker niet dezelfde barbecue als bijvoorbeeld een stel dat alleen voor zichzelf kookt.
- Blijft de grill permanent op één plek staan, of wil ik mee op reis? it? Wilt u alleen op het balkon of terras barbecueën, of is het uw favoriete metgezel op vakanties en uitjes? Als het apparaat mobiel moet zijn, moet u allereerst nadenken over de mogelijkheid om het in te klappen en op te vouwen, maar ook over het gewicht en de duurzaamheid.
Denk vervolgens na over deze zaken
- Geeft u de voorkeur aan een bepaald type brandstof? Verschillende brandstoffen brengen bepaalde kosten met zich mee, werken anders, etc. Voelt u zich zelfverzekerd in het omgaan met gas? Houdt u van het romantische gevoel van houtskool of geeft u de voorkeur aan schoner koken zonder zwevende as? Als u een elektrische grill overweegt, heeft u dan een stopcontact in de buurt?
- Wat is mijn ervaring met barbecueën? Als u alleen op vakantie wilt barbecueën, is het niet de moeite waard om te investeren in high-end modellen. Overweeg uw opties en koop een grill die u aankunt en zult gebruiken.
- Hoe bewaar ik mijn barbecue buiten het seizoen? Als u van plan bent om het apparaat in de winter buiten te laten staan, zult u een ander type kiezen dan de barbecues die warm en droog moet worden gehouden.
- Heb ik speciale wensen met betrekking tot het uiterlijk? Als de barbecue een onderdeel van de tuin moet zijn, moet de stijl daarbij passen.
Verschillende soorten barbecues
Barbecues worden voornamelijk geclassificeerd op basis van de warmtebron (d.w.z. het type "brandstof"). Er is de grootste keuze wanneer u een barbecue gaat kiezen als u voldoende ruimte hebt. U kunt kiezen uit klassieke houtskoolbarbecues, gasbarbecues en - als uw een stopcontact in de tuin hebt - elektrische grills. Aan de andere kant zijn kleinere grills ideaal voor een balkon of een terras, waar klassieke houtskoolgrills niet worden aanbevolen. De elektrische grill is handig en kan worden gebruikt als tuin- of keukengrill.
Elektrische grill
Gewoon in het stopcontact steken en grillen. Op het terras, op het balkon en thuis. Rookvrij en milieuvriendelijk.
Houtskoolbarbecue
De echte sfeer van barbecueën, met hete kolen en de unieke smaak van vlees en vis die naar rook ruikt.
Gasbarbecue
Snelle verwarming, hoog rendement, gebruiksgemak en eenvoudige reiniging. Biedt veel comfort, zelfs voor minder ervaren gebruikers.
Vuurkorf
De mogelijkheid om eten te bereiden en te genieten van een open vuur. Een stijlvolle vuurkorf is een mooie toevoeging aan de tuin, die zelfs koelere avonden aangenamer zal maken.
Elektrische bbq
Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact. Het werkt snel en veilig en het schoonmaken is eenvoudig. Kies uit kleine compacte grills die gemakkelijk binnenshuis te gebruiken zijn en grotere modellen voor buiten voor grotere groepen. Bij het gebruik komt geen as of rook vrij. Elektrische grills hebben ook de laagste milieu-impact. Het nadeel is echter het algehele plezier van barbecueën en het ontbreken van de typische smaak van vlees van de barbecue.
Voor-en nadelen
Houtskoolbarbecue
Een klassieker van het grillen waar veel foodies geen genoeg van kunnen krijgen. Houtskool warmt langzamer op dan een elektrische of gasgrill, en voedselbereiding en -onderhoud zijn veel veeleisender. Voor veel mensen is de smaak echter de extra inspanning waard. U kunt ook kiezen voor kleinere modellen die gemakkelijk op een tafel te zetten zijn, zelfs op het kleinste balkon, of om mee te nemen in de auto voor een picknick.
Voor-en nadelen
Gasbarbecues
Zeer gemakkelijke bereiding met snelle en gemakkelijke verwarming en hoog rendement. Ze werken op propaan-butaangas, dat bij bijna elk tankstation te koop is. Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij het grillen komt geen rook of as vrij en gasbarbecues zijn vaak uitgerust met een vetafscheider om te voorkomen dat vet naar beneden valt.
Voor- en nadelen
Vuurkorf
Bent u op zoek naar een effectieve terras- of tuindecoratie die het aandachtspunt wordt van zomeravonden in de tuin? De vuurkorf kan zo'n plek zijn. Een prachtige plek waar veilig een vuur brandt en die ook gebruikt kan worden bij het bereiden van voedsel. Remundi vuurkorven bieden de mogelijkheid om rond een "tafel" te zitten met een vuur in het midden. De vuurkorven Eva Solo en Höfat zijn daarentegen designelementen met open vuur, die, afhankelijk van het type, kunnen worden gebruikt met een grillplancha of een grillrooster.
Accessoires voor grill en barbecue
Grillen en barbecueën is erg leuk maar ook leerzaam. Het is niet genoeg om het voedsel op de grill te leggen en af te wachten wat er gebeurt. Kwalitatief hoogwaardige resultaten kosten tijd en vereisen aandacht en de juiste apparatuur. Wat zijn de must-have accesoires om te kopen voor het grillen en barbecueën?
Brandstof
Houtskool, houtkrullen, bio-ethanol – het is allemaal te vinden bij Kulina.
Vleesthermometer
Wanneer zal het eten klaar zijn? U kunt dit controleren met uw mobiele telefoon. De draadloze vleesthermometer maakt grillen en barbecuen zelfs voor beginners gemakkelijk.
Barbecue-schort
Geen chef zonder schort. Barbecueën is geen schone aangelegenheid en niemand heeft vlekken van druipend vet of een verbrand overhemd nodig, vooral niet als ze gasten hebben.
Steakmessen
Klaar? Brandt u van verlangen om te eten? Om alles op rolletjes te laten lopen, kunt u uw gasten het beste speciaal bestek aanbieden. De gekartelde messen en scherpe vorken zijn speciaal ontworpen voor maaltijden van de barbecue.