Tips en trucs
Hoe maak je heerlijke pannenkoeken
- Als je de pannenkoeken wilt vullen met een zoete vulling, kun je een eetlepel suiker toevoegen. Houd er wel rekening mee dat zo'n beslag sneller goudkleurig wordt, maar ook makkelijker aanbrandt.
- Als je pannenkoeken gaat maken met een zoute vulling, dan kun je ze bereiden in gezouten boter, of je kunt een snufje toevoegen.zouten meer of je kunt er kruiden aan toevoegen.
- Pannenkoeken kunnen ook worden bereid in reuzel of olie of op pannen met antiaanbaklaag geheel vetvrij. Maar vergeet niet dat de boter ze de echte "Franse crêpesmaak" geeft.
- Gebruik geklaarde boter, want die verbrandt niet, in tegenstelling tot gewone boter.
- Er wordt gezegd dat de eerste pannenkoek nooit fout gaat, hij verbrandt of scheurt bij het omdraaien. Vaak komt dit doordat de pan niet heet genoeg is. Dit kan worden voorkomen door iets meer vet te gebruiken voor de eerste keer bakken. Maar dan wordt de pannenkoek te vet, dus weer niet ideaal. Maak dus geen rimpel van de eerste pannenkoek, maar als de tweede scheurt en je hem niet kunt omdraaien, dan is het probleem waarschijnlijk de consistentie van het beslag, dus probeer het te redden door een ei toe te voegen.
- Als je van extra dunne pannenkoeken houdt, voeg dan iets meer melk toe aan het beslag dan in het recept staat.
- Als je meer pannenkoeken hebt gemaakt dan je gebruikt, doe ze dan in de plaatLaat ze afkoelen, dek ze af en bewaar ze in de koelkast. Ze zijn tot 3 dagen houdbaar. De afgewerkte pannenkoeken kunnen ook worden ingevroren.