Customer support:info@kulina.nl

Vuurpannen: tips om te kiezen

panev na ohen

Een vuurpan is niet alleen een kwalitatief en duurzaam gebruiksvoorwerp dat jarenlang meegaat, maar het is ook een ticket naar de club van echte outdoor fijnproevers. We hebben enkele belangrijke aanbevelingen en beknopte tips om je te helpen bij het kiezen van betrouwbaar keukengerei voor je buitenactiviteiten.

Waarin verschillen vuurpannen van conventionele pannen?

De vuurpannen zijn speciaal ontworpen om hoge temperaturen en direct contact met vuur te weerstaan. Daarom zijn ze meestal gemaakt vangietijzerofstaald.w.z. gemaakt van materialen die resistent zijn en tegelijkertijd goed warmte opvangen, zodat het voedsel gelijkmatig gaart.

Vuurpannen


Beste vuurpannen volgens klantbeoordelingen

Onze tip
Lees ook
->
litinová pánev na oheň
Het geheim van de lange levensduur van gietijzeren pannen
Hoewel gietijzeren pannen duurzaam en vrijwel onverwoestbaar zijn, hebben ze een beetje zorg en liefde nodig om jaren mee te gaan...

Vuurpannen: soorten en gebruik

litinova panev na ohen

Gietijzeren vuurpannen

  • Ze zijn geweldig in het op temperatuur houden en zijn zo duurzaam dat ze met de juiste zorg een leven lang meegaan.
  • Je kunt ze niet alleen bakken, maar ook braden of stoven en natuurlijk meteen serveren.
  • Bij elk gebruik ontwikkelen ze een natuurlijke antiaanbaklaag.
  • Ze worden niet gewassen, ze worden alleen na elk gebruik afgeveegd met een papieren doekje en vereisen ook speciale zorg in de vorm van regelmatig oliën.
  • Ze hebben de neiging om zwaar te zijn.
ocelova panev na ohen

Stalen vuurpannen

  • Ze zijn iets lichter dan gietijzeren pannen en daarom gemakkelijker te hanteren.
  • Ze warmen snel op en koelen dan snel af, dus ze zijn ideaal voor de snelle bereiding van eenvoudige gerechten.
  • Als je ze goed brandt voordat je ze voor het eerst gebruikt, krijgen ze een natuurlijk antiaanbaklaag.
  • Ze zijn gevoelig voor corrosie en moeten daarom grondig worden gereinigd en daarna met olie worden behandeld.
  • Ze zijn meestal betaalbaarder dan gietijzeren pannen.
nerezova panev na ohen

Roestvrijstalen vuurpannen

  • Ze zijn bestand tegen zowel hoge temperaturen als corrosie.
  • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen speciale verzorging.
  • Ze zijn licht en betaalbaar.
  • Je moet meer vet gebruiken bij het koken zodat het eten niet aanbrandt.
  • Ze accumuleren warmte niet zo goed als gietijzeren pannen. Dit betekent dat de temperatuur in de pan minder stabiel kan zijn en als de pan niet heet genoeg is, zal het eten vaak verbranden.
  • Bij extreme temperaturen kan vervorming optreden.
panev na ohen s nozickama

Vuurpannen met poten

  • Ze lijken meer op waterkokers, maar dienen ook als pannen.
  • De poten maken ze stabiel, waardoor er minder risico is dat de inhoud in het vuur valt.
  • Ze zijn meestal voorzien van een handvat waardoor ze makkelijker te dragen zijn en een deksel waardoor het eten langer warm blijft.
  • Ze zijn zwaarder dan pannen zonder poten.
  • Het is een van de duurdere vuurpannen.
kotlik na ohen

Welke pannen horen niet op het vuur

  • Pannen met antiaanbaklaag - of het nu titanium, keramiek of een ander antiaanbakmateriaal is, deze oppervlakken zijn niet ontworpen voor koken op hoge temperaturen en zeker niet voor contact met direct vuur.
  • Pannen met plastic of houten elementen - ze kunnen vlam vatten of smelten.
  • Pannen met dunne wanden - Dunne wanden kunnen gemakkelijk vervormen door hoge temperaturen.
panev na ohen
5 kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van een vuurschaal
  • Materiaal - bedenk welke gerechten je het vaakst zult bereiden en kies op basis daarvan het juiste materiaal.
  • Maat - gebaseerd op het aantal mensen voor wie je het vaakst gaat koken. Onthoud dat hoe kleiner de pan, hoe lichter hij zal zijn.
  • Type - Vuurgrillpannen zijn geweldig voor het bereiden van vlees en vis, kortom om te grillen. Vuurwokpannen of andere diepe pannen zijn uitstekend voor het bereiden van volumineuze gerechten, stoofpotten, enz.
  • Handgreep - vergeet niet dat het handvat ook gemaakt moet zijn van een materiaal dat bestand is tegen direct vuur.
  • Ontleend aan - als je van plan bent om je pan mee te nemen op trektochten, streef dan naar het kleinste formaat en het laagste gewicht. Als je alleen thuis in de tuin kookt, spelen deze factoren voor jou misschien geen rol van betekenis.
panvicka na ohen
Pannen voor vuur
Kooktips:

Zet nooit een koude pan op een heet vuur. Het kan barsten. Het is veiliger om haar te gebruiken.geleidelijke verwarming.

Door het materiaal van de pan je mag vet wel of niet gebruiken om te koken. Maar de waarheid is dat het naast antiaanbaklaag ook smaak toevoegt aan het eten.

Na elk gebruik van de panlaten afkoelen en schoonmaken. Als het materiaal dit vereist, wrijf het dan in met olie.

OVeilig koken in de natuur Je ouders hebben het je vast vaak geleerd, maar voor de zekerheid sluiten we ons bij hen aan en raden we je aan om altijd een geschikte plek te kiezen om een vuur te maken en het niet achter te laten als het nog brandt.

kotlik na ohen
Bovenste vuurpannen
Vuurpannen Petromax zijn legendarische gietijzeren pannen die speciaal zijn ontwikkeld om boven een open vuur te koken. Door hun stevige constructie en hun vermogen om warmte gelijkmatig te verdelen en vast te houden, zijn ze een favoriet hulpmiddel voor zowel buitenliefhebbers als fijnproevers. Dankzij de stevige constructie gaat de Petromax gietijzeren koekenpan echt heel lang mee, en volgens alle amateur- en professionele koks die dit buitenkookicoon bezitten, smaken alle gerechten er ook veel beter uit.

Vuurpannen Petromax
FAQ
De meest gestelde vraag
Wat is het beste materiaal voor vuurkorven?
Materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen zijn gietijzer, staal of roestvrij staal. Pannen met antiaanbaklaag zijn niet geschikt.
Hoe kies je de juiste maat vuurpan?
De grootte van de pan hangt af van voor hoeveel mensen je gaat koken en wat voor soort gerechten je van plan bent te bereiden. In het algemeen:
  • Voor 1-2 personen: een pan met een diameter van 20-25 cm is voldoende.
  • Voor 3-4 personen: een pan met een diameter van 25-30 cm is geschikt.
  • Voor een grotere groep: Kies een pan met een diameter van 30 cm of meer.
Kan ik elke brandstof onder de vuurpan gebruiken?
De meest gebruikte brandstof is hout, houtskool of briketten. Sommige pannen zijn ook geschikt voor gasbranders, maar het is altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen.
Wat is de beste pan om steaks te bakken op vuur?
Een zware gietijzeren pan is ideaal voor het bakken van steaks, omdat deze een hoge temperatuur kan behouden en het vlees goudbruin kan schroeien.
Hoe verzorg je een gietijzeren vuurpan?
Maak de pan na elk gebruik schoon met een papieren handdoek of spons en water. Laat er geen etensresten in achter. Bestrijk de pan na het schoonmaken met een dun laagje olie en verwarm de pan tot hij begint te roken. Hierdoor wordt de beschermende laag op de pan weer opgebouwd.