Stel je de geur voor van gegrild vlees, sappige groenten of perfect gegaarde vis waarvan je op elk moment van het jaar kunt genieten in het comfort van je eigen huis. Ben je klaar om het geheim te ontdekken om van gewone diners onvergetelijke gastronomische ervaringen te maken? Duik met ons in de wereld van de barbecue en ontdek alle redenen waarom het kwaliteitsgrillpanook wel bekend als een steakpan, een onschatbare hulp voor elke kok.
Grill als een chef-kok in het comfort van je eigen keuken!
Barbecues zijn niet alleen voor zomeravonden in de tuin, maar kunnen ook een magisch onderdeel zijn van je dagelijkse keuken.Barbecuepannen brengt de smaak en sfeer van buitenbarbecues naar het comfort van je huis. Niet alleen geven ze je eten een onmiskenbare grilllook, maar ze worden ook een elegante en praktische toevoeging aan je keuken.
5 goede redenen om een grillpan aan te schaffen
- Met de grillpan kun je gezonde en smakelijke gerechten bereiden met typische grillkenmerken zonder dat je een grote grill nodig hebt.
- Het is perfect voor het bereiden van vlees, groenten, vis of zelfs fruit, met een minimaal gebruik van olie.
- De typische ribbels op de bodem van de pan vangen overtollig vet en sappen op, die vervolgens gemakkelijk kunnen worden afgegoten, en voorkomen dat het voedsel gaat stoven.
- Als je al investeert in kwaliteitsvlees, brengt een speciale grillpan je een stap dichter bij de perfecte steak.
- Tot slot is grillen op een bakplaat sneller, preciezer en minder omslachtig dan grillen op open vuur.
Waar moet je op letten voordat je op zoek gaat naar de beste grillpan?
Bij het kiezen van een grillpan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren die beïnvloeden of het stuk dat je kiest je gelukkig zal maken.
Iets om in de gaten te houden:
- Materiaal waarvan de pan gemaakt is: Kies altijd hoogwaardige en beproefde materialen, of het nu gaat om hun specifieke eigenschappen, gezondheidsveiligheid of onderhoudsvereisten.
- Niet-hechtend oppervlak: Een heel mooie eigenschap is het antiaanbakoppervlak van de pan, dat niet aan je eten blijft plakken als je het omdraait en dat ook gegarandeerd gemakkelijker schoon te maken is.
- Het type fornuis in je keuken: Ben je op zoek naar een grillpan voor inductie of kook je op een gas- of elektrische kookplaat? Ga je de pan in de oven gebruiken of op een conventionele grill? Zorg ervoor dat de pan die je kiest aan deze eisen voldoet.
- De vorm van de pan: De vierkante pannen zijn bijzonder geschikt voor het grillen van vlees en vis en in het algemeen voor het bereiden van gerechten die niet geroerd hoeven te worden.
- De grootte van de pan: Voor één of twee personen kun je volstaan met een kleinere pan, maar voor meer hongerige mensen moet je niet bang zijn om een van de grotere modellen te pakken.
Materiaal in de hoofdrol: wat maakt de steaks sissend van gelukzaligheid?
Stalen grillpannen
Staal wordt gekenmerkt door een uitstekende duurzaamheid en stabiliteit. Je zult het waarderen in de keuken dankzij het vermogen om warmte goed te geleiden en de natuurlijke antiaanbakeigenschappen,
die bij elk gebruik toenemen. Maar vanaf het begin moet je de stalen grillpan eerst goed dichtschroeien.
- Snel opwarmen
- Goede thermische geleidbaarheid
- Natuurlijk, waardoor de antiaanbakweerstand na verloop van tijd toeneemt
- Hoge weerstand
- Het kan ook overweg met inductie!
- Regelmatig onderhoud nodig
- Stalen pannen kunnen roesten bij verkeerd onderhoud
Gietijzeren grillpannen
De gietijzeren grillpan garandeert een perfecte warmtegeleiding, wat vooral cruciaal is voor het grillen van vlees. Weet dat deze pan zwaar en stevig is en een leven lang meegaat als je hem goed behandelt.
Je hoeft je geen zorgen te maken als je de gietijzeren grillpan in de oven, op de grill of op open vuur zet, hij werkt ook op alle soorten fornuizen inclusief inductie. Je kunt hem alleen niet in de vaatwasser wassen, omdat je dan het risico loopt dat de antiaanbakeigenschappen worden aangetast.
- Gelijkmatige warmteverdeling en -retentie tijdens het koken verlaagt het energieverbruik
- Ongeëvenaarde duurzaamheid
- Veelzijdig - koken op gas, inductie, grill of fornuis, bakken in de oven. De gietijzeren pan raakt door niets van slag.
- Grillen op een gietijzeren pan is zacht en bewaart voedingsstoffen
- Slechtere handling door gewicht
- Niet aanbevolen voor de vaatwasser
Titanium grillpannen
Titanium is een sterk en licht materiaal en de titanium grillpan zal indruk op je maken met zijn perfecte antiaanbaklaag en een oppervlak waarop je, met een beetje overdrijving, hout zou kunnen hakken. Maar zo ver hoef je niet te gaan - werk gewoon met metalen gereedschap op het titanium oppervlak en je kunt de pan veilig afwassen in de vaatwasser of, indien nodig, schrobben met een ruwe borstel zonder krassen te riskeren.
van titanium
- Lichtgewicht
- Perfect antiaanbaklaag
- Krasbestendigheid
- Eenvoudig onderhoud en reiniging
- Titanium grillpannen kunnen een hoger prijskaartje hebben dan andere materialen
- Vergeleken met staal en gietijzer heeft titanium een iets slechtere warmtegeleiding.
Aluminium grillpannen
Aluminium grillpannen hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te hanteren zijn door hun gewicht. Tegelijkertijd warmen ze snel op tot de gewenste temperatuur en geleiden ze de warmte goed. Op zichzelf is het aluminium oppervlak ongeschikt voor contact met voedsel, maar dit wordt vaak voorkomen door de antiaanbaklaag op de pan. Voordat u enthousiast begint met de aankoop, is het echter de moeite waard om de nadelen te vermelden. Dit zijn ongetwijfeld een kortere levensduur, een minder goede duurzaamheid en maatvastheid en, last but not least, het risico op beschadiging van de bovenste antiaanbaklaag. Bij Kulina raden we daarom aan om (niet alleen) te kiezen voor aluminium pannen van bewezen kwaliteitsmerken.
grillpannen
- Lichtgewicht en gemakkelijk te "hanteren
- Ze warmen snel op tot de gewenste temperatuur en geleiden de warmte goed
- Ze zijn betaalbaarder dan modellen van andere materialen
- Aluminium kan gemakkelijk vervormen
- Gevoeligheid voor krassen op de bovenste antiaanbaklaag
Jakub Černý, Hoofd Inkoop bij Kulina
Kwaliteitsgrillpan kan het verschil betekenen tussen een gewone maaltijd en een echte culinaire ervaring. Als je een barbecueliefhebber bent en van je eten wilt genieten in het comfort van je eigen huis, of als je gewoon geen zin hebt om de tuingrill aan te steken, zul je er geen spijt van krijgen dat je een grillpan hebt gekocht. Als je een pan wilt die aan je verwachtingen voldoet en ze misschien zelfs overtreft met zijn veelzijdigheid, kies dan voor duurzaam gietijzer of staal, of voor een perfecte antiaanbaklaag en eenvoudige reiniging, neem een pan gemaakt van titanium.
De beste grillpannen volgens klantbeoordelingen
Welke kenmerken moet je zoeken in grillpannen?
Niet-klevend en goede thermische geleiding voor snel intrekken en behoud van vitaminen
De pan moet een antiaanbaklaag van goede kwaliteit hebben, zodat je het eten gemakkelijk kunt bereiden en schoonmaken. Vooral op het moment dat je steaks bereidt, wil je echt niet, dat het oppervlak van de pan een pronkstuk van vlees gaat veranderen in een lelijk verbrand, oud ding.
Compatibel met kookplaat, oven en vaatwasser
Om bruikbaar te zijn, moet de pan compatibel zijn met het type kookplaat dat je thuis hebt. Dit geldt vooral als je op een inductiekookplaat kookt. Kies daarom altijd voor pannen en potten met een ferromagnetische bodem. Als je afwassen met de hand een onvoorstelbare marteling vindt, zorg er dan voor dat het model grillpan dat je kiest ook vaatwasmachinebestendig is door de gebruikte materialen.
Grootte en vorm van de grillpan
De maat moet passen bij je behoeften - kleiner voor singles of koppels, groter voor gezinnen. Kies vervolgens de vorm van de pan op basis van je voorkeur - een vierkante pan is geschikt voor het braden van vlees en vis en
een vierkante pan is geschikt voor het braden van vlees en vis en in het algemeen voor alles wat niet te veel geroerd hoeft te worden. Met een ronde pan zult u vooral genieten van het handiger en efficiënter roeren van ingrediënten.
Grill je op inductie? Kies je pan verstandig!
Dit is hierboven al verschillende keren gezegd, maar als we één regel in steen zouden moeten laten staan, zou het die over inductie zijn: voor inductiekoken heb je
Maak je steakervaring compleet met kwaliteitsmessen
De perfecte steak verdient niet alleen de perfecte grillpan, maar ook hoogwaardig serveergereedschap. Om de ervaring van elke hap nog beter te maken, voeg je eersteklas steakmessen toe aan je grilluitrusting, die het ideale accessoire zijn om zelfs de sappigste steaks gemakkelijk te snijden. Bekijk ons assortiment aanbevolen steakmessen
Slotsamenvatting, of de ultieme checklist voor het kiezen van de beste grillpan
Je weet al dat je wilt barbecueën in je keuken, en je gluurt al uit je ooghoeken naar onze assortiment grillpannen? Ga je gang!
Zorg ervoor:
- De pan heeft een antiaanbaklaag. Titanium is absoluut onverslaanbaar in dit opzicht, aluminium is niet zo ver achter, maar het is gevoelig voor krassen en vervormingen. Zowel staal als gietijzer hebben een natuurlijke antikleefgraad, die toeneemt bij gebruik en goed onderhoud.
- Materiaal grillpan geleidt warmte en houdt deze goed vastwat je vooral zult waarderen bij het grillen van steaks. Grillpannen van hoge kwaliteit, gemaakt van staal of gietijzer, zorgen voor geweldige resultaten.
- Je nieuwe helper zal betekent apparatendie je gebruikt, of het nu gaat om het type kookplaat (vooral bij inductie), de vaatwasser of de ovenoptie.