Hoewel het niet zo lijkt, kan het kiezen van de juiste inductiepan een hele uitdaging zijn gezien het grote aanbod op de markt. Daarom kijken we naar de belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen bij het maken van je keuze, laten we je kennismaken met een aantal populaire opties en geven we aanbevelingen over hoe je inductiepannen goed moet onderhouden.
De beste inductiepannen: soorten en gebruik
Wok voor inductie
Wokken zijn diepe pannen waarmee je snel en gelijkmatig kunt koken op hoge temperaturen. Ze zijn perfect voor het bereiden van Aziatische gerechten, roerbakken en frituren.
Ox eye inductiepan
Een speciale pan met aparte secties voor elk ei, zodat de eieren niet aan elkaar plakken en gescheiden blijven. Ook geschikt als inductiekoekenpan.
Pannenkoekenpan inductie
Typische platte pan met lage randen, waardoor pannenkoeken gemakkelijk kunnen worden omgedraaid. Naast pannenkoeken is hij ook geschikt voor het bereiden van andere gerechten met dun beslag.
Grillpannen voor inductie
Deze pan heeft een geribbeld oppervlak dat karakteristieke grillstrepen op het voedsel creëert. Hij is uitstekend geschikt om thuis vlees, groenten en vis te grillen.
Pannen met antiaanbaklaag en keramiek voor inductie
Ze hebben een antiaanbakoppervlak, wat niet alleen het koken maar ook het schoonmaken vergemakkelijkt. Ze zijn vooral geschikt voor het bereiden van vis of eieren.
Gietijzeren pannen voor inductie
Een robuuste en stevige pan die gelijkmatig opwarmt en de warmte lang vasthoudt. Ideaal om te braden, bakken en braden in de oven.
Stalen pannen voor inductie
Ze worden gewaardeerd om hun duurzaamheid en omdat het veelzijdige gereedschappen zijn die een breed scala aan gerechten aankunnen.
Roestvrijstalen pannen voor inductie
Ze zijn populair vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige onderhoud. Ze zijn net zo geschikt voor bakken en braden als voor het maken van sauzen.
5 voordelen van koken op inductie
Koken met inductie is als een superheld in de keuken, want het zorgt voor snelheid, precisie en niet te vergeten energiebesparing:- Inductiekookplaten verhitten pannen (en ander kookgerei) bliksemsnel, wat bespaart tijd en maakt snellere voedselbereiding mogelijk.
- Iedereen die zuinig is, zal blij zijn om te weten dat inductiekookplaten tot
40% zuiniger dan de keramische. Hiermee koken is dus niet alleen sneller, maar ook zuiniger. - Het oppervlak van de inductiekookplaat warmt alleen op onder het kookgerei, de rest van de kookplaat blijft relatief koel. Het
verhoogt de veiligheid, vooral in huishoudens met kinderen. - Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling is de
minimaliseert het risico op overkoken of verbranden voedsel, wat je vooral zult waarderen bij het bereiden van complexere gerechten. - Vergeleken met gasfornuizen zijn inductiekookplaten aanzienlijk gemakkelijker schoon te maken.
Beste inductiepannen volgens klantbeoordelingen
Duits
Duits bedrijf Woll is beroemd geworden om zijn pannen met antiaanbaklaag, vooral de Diamond Lite-serie, die wordt gewaardeerd om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en gelijkmatige verhitting.