De stalen pan geleidt warmte uitstekend, is robuust en regelmatig gebruik verbetert de eigenschappen, waardoor hij bijna onsterfelijk is. Stalen pannen van topkwaliteit worden op onze markt geleverd door bedrijven zoals De Koper
- Hoe zit het met de nieuwe stalen pan?
Brand de stalen pan voor het eerste gebruik. Je hebt eetbare bakolie nodig, giet ongeveer een centimeter laag op de pan en verhit. Als de olie begint te roken, draai je de pan rond zodat hij overal bakt. Veeg de pan ten slotte af met een papieren handdoek.
Met zout kun je hetzelfde doen. Doe een kilo of twee zout in de pan, afhankelijk van de grootte van de pan. Zet op hoog en laat het een half uur verwarmen, het zout moet roken. Giet het zout ten slotte uit de pan en veeg het af met een doek. - Regelmatig onderhoud van de stalen pan
Staal is relatief gemakkelijk te onderhouden. Een simpele spons en afwasmiddel is alles wat je nodig hebt. Vermijd schuurmiddelen, draaddoeken en vooral de vaatwasser. Laat de pan nooit nat worden, want dan kan hij corroderen. Brandplekken brand je weg met olie, dat verwijdert ze gemakkelijk. - Om ervoor te zorgen dat de stalen pan lang meegaat
Staal is absoluut geen vriendjes met water, dus laat de pan nooit drogen na het wassen. Houd hem altijd perfect droog en schoon. Onderhoud het oppervlak met eetbare olie en je kunt de pan van tijd tot tijd opnieuw bakken. Het staal zal donkerder worden bij regelmatig gebruik, maar dat is niet erg. Integendeel, het is een teken van een goed gebruikte pan. Lees demeer over stalen pannen.