Customer support:info@kulina.nl

Pannenkoekenbakmachine: waarom je er een nodig hebt en hoe je de juiste kiest

Zoete, luchtige, nog warme pannenkoeken met fruit, yoghurt, overgoten met ahornsiroop of een grote klodder slagroom, bedekt met kaneel of vanillesuiker... Voel jij die troost van het weekend ook? Een goede pannenkoekenpan maakt het bereiden van dit iconische ontbijt een stuk gemakkelijker. Hoe kies je de juiste pannenkoekenpan en waarom mag hij zeker niet ontbreken in je keukenarsenaal? Met onze gids zit je goed.


1. Waarom een speciale pannenkoekenpan?

5 REDENEN OM EEN PANNENKOEKENBAKMACHINE AAN TE SCHAFFEN

  • De pannenkoeken zullen eender zijn dan wanneer je ze in een conventionele pan bereidt en je kunt er gemakkelijk meerdere tegelijk bereiden.
  • Dankzij het antiaanbakoppervlak ben je altijd zeker van een perfect resultaat zonder aanbranden.
  • Kulina selecteert voor jou merken die gezondheidsveilige materialen gebruiken om de ultieme smaakbeleving te bevorderen en de geweldige kwaliteiten jarenlang te behouden.
  • Veelzijdig gebruik: je hoeft niet alleen pannenkoeken te bakken op de pannenkoekenplaat, je kunt hem ook gebruiken voor perfecte ossenstaartjes, aardappelpannenkoekjes of zelfs kleine omeletten.
  • De glimlach op de gezichten van je kinderen zal nog groter zijn met de pannenkoeken met smileygezichtjes.

Of je nu kinderen hebt of wilt terugdenken aan je zorgeloze jaren, een pannenkoekenpan is een must-have in je keuken. Als je perfectie wilt bereiken, kun je in plaats van een gewone koekenpankwaliteitspannenkoekenmaker garandeert het perfecte uiterlijk en de perfecte smaak van de bereide lekkernijen en maakt het koken ook veel sneller en gemakkelijker.





WAT U MOET OVERWEGEN VOORDAT U EEN KOEKENPAN KOOPT

  • Type kookplaat - kook je op gas, keramisch of inductie? Zorg ervoor dat de pan compatibel is met je fornuis.
  • De gebruikte materialen - een stalen koekenpan gaat jaren mee, titanium is licht en bijna onderhoudsvrij en aluminium is in een mum van tijd heet.
  • Anti-aanbaklaag - als je niet wilt eindigen met stukken gescheurd deeg in plaats van mooie broden, kies dan altijd een kwaliteitspan met een anti-aanbaklaag.
  • Grootte - je kunt kiezen uit een breed assortiment pannen van verschillende grootte, waarmee je gemakkelijk tot zeven pannenkoeken tegelijk kunt bakken, met als specialiteit de poffertjespannen, waarmee je tot 30 minipannenkoeken tegelijk kunt bakken.

De beste pannenkoekenpannen volgens beoordelingen van klanten

2. Welk materiaal moet ik kiezen?

Gietijzer, titanium, staal of aluminium - het is niet altijd eenvoudig om het juiste materiaal te kiezen.koekenpan gemaakt. Het is daarom de moeite waard om te weten hoe de gebruikte materialen verschillen qua eigenschappen, zodat je altijd zo tevreden mogelijk bent met het resultaat.


Ocelové pánvičky na lívance

Stalen pannenkoekenpannen

Staal onderscheidt zich vooral door zijn weerstand en zijn vermogen om warmte gelijkmatig te geleiden. Bij juist gebruik en onderhoud zal hetstalen pannenkoekenpan uw helper voor het leven.

Brand het staal goed voor het eerste gebruik en weet dat bij elk volgend gebruik de eigenschappen van het staal verbeteren en de pan een natuurlijke antiaanbaklaag krijgt zonder toegevoegde chemicaliën. Plus, het geeft je nog een goede reden om elke dag te genieten van zondig lekkere beignets - je helpt je pan!

Voordelen en nadelen van stalen pannenkoekijzers

Voordelen

  • Hoge duurzaamheid en sterkte
  • Gelijkmatige warmtegeleiding en -retentie
  • Natuurlijke antiaanbaklaag, die met de tijd alleen maar beter wordt
  • Ook geschikt voor inductie - staal kan worden gebruikt op elk type kookplaat
  • Lange levensduur - een stalen pan (zoals een goede wijn) veroudert niet, maar rijpt

Nadelen

  • Kan alleen met de hand worden gewassen, de stalen lus doet pijn
  • Bij onvoldoende onderhoudkan roesten

Aluminium pannenkoekvormen

Pannenkoekenpannen van massief aluminium hebben geweldige geleidende eigenschappen, worden snel warm en geleiden de warmte goed, precies waar je het nodig hebt.

Maar omdat aluminium zelf niet goed overweg kan met voedsel, zijn aluminium pannen voorzien van een antiaanbaklaag om ervoor te zorgen dat het omdraaien van pannenkoeken geen nachtmerrie is. Aluminium pannenkoekvormen zijn ook licht en gemakkelijk te hanteren.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Voordelen en nadelen van aluminium pannen

Voordelen

  • Laag gewicht - gebruiksgemak
  • Ook geschikt voor inductie - kan worden gebruikt op inductiekookplaat
  • Uniforme warmtegeleidingover het hele gebied
  • Kortere opwarmtijd - aluminium is klaar voor actie op elk moment
  • Betaalbaardervergeleken met andere materialen

Nadelen

  • Gevoeliger voor krassen niet-klevende lagen
  • Goedkope modellen kunnen na verloop van tijd goedkoper worden.vervormen en buigen


Litinové pánve na lívance

Gietijzeren pannenkoekenpannen

Gietijzeren kookgerei wordt een onsterfelijke vaste waarde in elke goede keuken. Het is zwaar, solide en kan zelfs echt extreme omstandigheden zonder problemen aan.

Je kunt de gietijzeren koekenpan gebruiken op gas, elektriciteit en inductie en je hoeft je zelfs geen zorgen te maken om hem op een open vuur of grill te zetten. En als je op een dag per ongeluk te veel pannenkoeken eet (waar we niet op rekenen), kun je de gietijzeren koekenpan zelfs gebruiken als noodzakelijke zelfverdediging of als fitnesshulpmiddel.

Voor- en nadelen van gietijzeren pannenkoekenpannen

Voordelen

  • Gaat generaties lang mee- gietijzer is vrijwel onverwoestbaar
  • Uitstekende thermische eigenschappen - de warmte gaat lang mee en dankzij de dikke wanden en bodem geleidt het de warmte perfect gelijkmatig
  • Gedeeltelijke antiaanbaklaag - er is een kleine hoeveelheid vet nodig, maar bij gebruik wordt de antikleeflaag iets sterker

Nadelen

  • Roestgevoelig - Gietijzer is geen vriend van water, dus zorg ervoor dat je het meteen goed droogt en was het niet in de vaatwasser.
  • Hoger gewicht - hand op hart, het zal niet zijn alsof je met een stuk papier zit te prutsen


3. Belangrijkste criteria voor het kiezen van een pannenkoekenbakmachine

Oké, nu heb je misschien al geraden dat het pannenkoekenbakapparaat een plaatsje in je keuken verdient. Wat zijn de gouden regels die je moet volgen als je er een kiest?


3.1 Niet-adhesie!

Gescheurde pannenkoeken en verbrande stukjes beslag? Onacceptabel! Je koopt een speciale koekenpan alleen maar om het resultaat te krijgen perfect ronde, luchtige pannenkoeken. Ga niet voorbij aan je eisen en ga op zoek naar een pan die je kookinspanningen niet zal bederven.

  • Zoals we hierboven al zeiden, zal een stalen pan een natuurlijk antiaanbakoppervlak ontwikkelen na goed bakken en elk daaropvolgend gebruik.
  • Als je niet wilt wachten, kun je kiezen voor een kwaliteitspannenkoekenpan van aluminium met een antiaanbaklaag, die een schroeivrij resultaat garandeert maar vatbaarder is voor krassen.
  • Een gietijzeren pan gaat daarentegen generaties lang mee, maar de antiaanbakeigenschappen moeten vaak worden versterkt met een beetje vet.

Nepřilnavost

Onze tip:
"Gij zult niet krabben", of keukengerei voor gevoelig koken
->
Image
Keukengerei voor alle oppervlakken
Kies uit een ruim assortiment siliconen, plastic en houten braadpannen, opscheplepels, spatels of spatels die het oppervlak van je nieuwe pan niet beschadigen!

Draaiers en spatels van hoge kwaliteit

Na velikosti záleží

3.2 Grootte is belangrijk!

Je kunt bijvoorbeeld 3 grotere pannenkoeken, 7 kleinere of zelfs 30 miniatuurpannenkoeken in de koekenpan bakken! Het is aan jou welk formaat je verkiest.

Maar wat zullen we zeggen, het verbruik van deeg per pan en de algehele "rijkdom" op het bord is plus of min gelijk en het gaat meer om esthetiek en een puur subjectieve indruk. En tot slot gaat het erom hoeveel gretige eters van hun portie zullen genieten.

3.3 Kook je op gas, elektriciteit of inductie? Zorg ervoor dat de friteuse op jouw kookplaat past!

  • Niet elke pan is geschikt voor inductie, dus wees voorzichtig en kies pannen van ferromagnetisch materiaal - roestvrij staal, gietijzer, staal, enz.
  • Afgezien van inductiekookplaten hoef je je niet zoveel zorgen te maken, de meeste pannenkoekenbakmachines kunnen overweg met gas-, keramische en elektrische kookplaten.

Elektřina nebo indukce?

Eén goede pannenkoek is genoeg: zet in op vertrouwde merken

Er zijn talloze fabrikanten van keukenapparatuur op de markt en veel van hen bieden een koekenpan aan. De verschillende merken verschillen niet alleen in prijs, maar ook in kwaliteit. Als je op zoek bent naar apparatuur waar je jarenlang plezier van zult hebben, reken dan op een iets hoger prijskaartje, maar de pannenkoekenpan zal je belonen met een ongeëvenaarde duurzaamheid. Bij Kulina kiezen we voor de beproefde merken die we zelf kopen en gebruiken.

Image
Maar!
Pannenkoekenpan of pannenkoekenplaat?

Als je niet vasthoudt aan de perfecte pannenkoekvorm of als je de voorkeur geeft aan dunne pannenkoekjes en slechts af en toe geroosterde pannenkoeken eet, ga dan op zoek naar een pannenkoekenrooster.

Speciale pannenkoekenpannen hebben geen gespleten bodem, zodat je er grote pannenkoeken en omeletten mee kunt bakken. Je kunt er echter ook kleinere pannenkoeken op bakken, hoewel je er rekening mee moet houden dat de vorm vaak niet regelmatig zal zijn en dat het beslag van de stukken kan lopen als je meerdere pannenkoeken tegelijk maakt.

Hoe dan ook, geen van deze speciale pannen zal verloren gaan in de keuken. Onze gedetailleerde gids helpt je bij het kopen van een pannenkoekenplaat.

Onze tip
Lees ook
->
Image
Pannenkoekenplaat - expert adviseur
Als je naast pannenkoeken ook dunne Franse pannenkoeken wilt proberen, mag een speciale pannenkoekenplaat niet ontbreken in je keuken. Waar moet je op letten als je er een kiest?
FAQ
Veelgestelde vragen bij het dromen over pannenkoeken
Wat is het verschil tussen een pannenkoek en een pannenkoek?
Een pannenkoek is een dunne, grotere pannenkoek gemaakt van een deeg bestaande uit bloem, melk en eieren. De pannenkoek heeft een kleinere diameter en is luchtiger dan de pannenkoek, wat komt door het gebruik van gist of bakpoeder.
Welk soort meel wordt gebruikt om pannenkoeken te maken?
Je kunt zowel gewoon als halfgrof meel gebruiken, gerstemeel is ook geschikt. Deeg gemaakt met gewone bloem en gerstemeel zal beter smeren, terwijl halfgrove bloem minder klonterig zal zijn.
Hoe maak je pannenkoeken zonder gist?
Heb je je geliefden pannenkoeken beloofd voor het ontbijt, maar is de wekker op zondag uitgevallen en heb je geen tijd om pannenkoekenbeslag van gist te maken? Laat maar, gebruik bakpoeder. Het heeft die bekende gistachtige nasmaak, maar die is makkelijk te verwijderen als je een deel van de melk in het beslag vervangt door een gefermenteerd melkproduct - bijvoorbeeld yoghurt of kefir.
Waarom branden pannenkoeken aan?
Als de beignets aan de bodem van de pan blijven plakken, kun je proberen een beetje vet aan het beslag zelf toe te voegen (boter of zonnebloem-, canola- of kokosolie werken goed). Maar zelfs het beste beslag doet geen wonderen als je geen goede pannenkoekenpan hebt met een antiaanbaklaag en een perfect vlakke bodem.
Wanneer de pannenkoeken omdraaien?
Het juiste moment om de beignets om te draaien is wanneer het oppervlak van het deeg er een beetje gezwollen uitziet en er zich kleine belletjes beginnen te vormen.


Samenvatting

Je kunt jezelf of het hele gezin 's ochtends trakteren op pannenkoeken (niet alleen).

  • Om ervoor te zorgen dat deze delicatesse nooit teleurstelt en je niet te veel werk hoeft te doen, rust je jezelf uit met pannenkoekenpan, waaraan het deeg niet blijft plakken. Kies pannen van aluminium, staal of gietijzer.
  • Vergeet de compatibiliteit met je kookplaat niet, vooral als je op inductie kookt.
  • Wat betreft de grootte, kies puur afhankelijk van je voorkeuren en het aantal gasten.