Tips & trucs
Hoe maak je heerlijke pannenkoeken
- Als je zeker weet dat je de pannenkoeken met een zoete vulling gaat vullen, kun je een eetlepel suiker toevoegen. Houd er wel rekening mee dat zo'n beslag weliswaar sneller bruin wordt, maar tegelijkertijd ook sneller aanbrandt.
- Als u van plan bent pannenkoeken met een hartige vulling te maken, kunt u ze bereiden met gezouten boter. U kunt ook een snufje zout of kruiden aan het beslag toevoegen.
- Pannenkoeken kunnen ook worden bereid met reuzel of olie, of in anti-aanbakpannen geheel zonder vet. Maar vergeet niet dat boter die echte "french crepes"-smaak geeft.
- Gebruik geklaarde boter, deze verbrandt namelijk niet zoals gewone boter.
- Men zegt dat de eerste pannenkoek nooit lukt: hij verbrandt of scheurt tijdens het omdraaien. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de pan niet voldoende heet is. Dit kan worden voorkomen door bij de eerste pannenkoek iets meer vet te gebruiken. Maar dan wordt de pannenkoek te vet, dus dat is niet ideaal. Maak je dus geen zorgen over de eerste pannenkoek, maar als de tweede ook scheurt en niet lukt om hem om te draaien, dan is er waarschijnlijk een probleem met de consistentie van het beslag. Probeer dit op te lossen door een ei toe te voegen.
- Als je van extra dunne pannenkoeken houdt, voeg dan wat meer melk aan het beslag toe dan in het recept staat aangegeven.
- Als je meer pannenkoeken hebt gebakken dan je op kunt, leg ze dan op een bord, laat ze afkoelen, dek ze af en bewaar ze in de koelkast. Daar zijn ze tot 3 dagen houdbaar. Je kunt de gebakken pannenkoeken ook invriezen.