Customer support:info@kulina.nl

Beste biefstukpannen

Waarom smaakt je zelfgemaakte biefstuk niet zoals die uit je favoriete restaurant? Het geheim zit misschien in de pan. Een sappige binnenkant en een perfecte korst? De enige manier om dat te bereiken is met de juiste pan. De meeste professionele koks zullen een pan van staal of gietijzer aanraden voor steaks. Wij leggen uit waarom en bekijken de voor- en nadelen van andere materialen.

Vergelijk
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
Stalen pan voor steaks
Gietijzeren pan voor steaks
Roestvrijstalen pan voor steaks
Pan met antiaanbaklaag voor steaks
Thermische geleidbaarheid
Hoog
Hoge, lang aanhoudende warmte
Hoog
Goed
Gewicht
Zwaar
Zeer zwaar
Medium
Lichtgewicht
Onderhoud
Veeleisend, vereist regelmatig onderhoud
Veeleisend, vereist regelmatig oliën
Gemakkelijk, vaatwasmachinebestendig
Gemakkelijk, vaatwasmachinebestendig
Prijs
Medium
Meestal hoger
Gemiddeld tot hoger
Gemiddeld tot lager
steakove panvicky
Steakpannen:
Materialen in meer detail

Staal:Het is lichter dan gietijzer, maar nog steeds vrij zwaar. Het voordeel is dat het snel opwarmt en de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak verdeelt, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor het bereiden van vlees. Zelfs met een stalen steakpan moet je echter bepaalde schoonmaak- en nazorgregels in acht nemen. Leesalles over stalen pannen.

Lithium:
Ze zijn zwaar, maar tegelijkertijd erg duurzaam en bovenal kunnen ze lang een stabiele hoge temperatuur behouden, wat essentieel is voor de bereiding van steaks en ander vlees. Bij gietijzeren steakpannen moet je er rekening mee houden dat ze speciaal onderhoud nodig hebben. Ontdekmeer over gietijzeren pannen.

Roestvrij staal: De roestvrijstalen steakpan is een geweldige keuze voor alle comfortabele koks. Hij combineert de voordelen van snel en gelijkmatig opwarmen, relatief eenvoudig schoonmaken en weinig onderhoud. Wilt u weten meer over roestvrijstalen pannen?

Niet-klevende oppervlakken: Als je een fan bent van antiaanbakoppervlakken, kies dan bijvoorbeeld voor een titanium steakpan. Deze zal gegarandeerd in de smaak vallen, omdat hij licht van gewicht is en gemakkelijk schoon te maken, waarbij de meeste fabrikanten zelfs aangeven dat hij vaatwasmachinebestendig is. Maar de waarheid is dat anti-aanbakpannen niet geschikt zijn voor het bereiken van zeer hoge temperaturen, die essentieel zijn voor het bereiden van perfecte steaks. Weet de weg in pannen met antiaanbaklaag.


De beste steakpannen volgens onze klantbeoordelingen

Onze tip
Lees ook
->
jak pripravit steak
Hoe je de perfecte biefstuk bereidt
Het bereiden van de perfecte biefstuk is een combinatie van kwaliteitsingrediënten, de juiste pan, de juiste techniek en geduld. Als je deze stappen volgt, bereik je een resultaat dat niet alleen jou zal bevallen, maar ook elke fijnproever aan tafel.
jak vybrat panev na steak
Vergeet bij het kiezen van een steakpan niet:
  • Maat: De keuze van het formaat hangt puur af van voor hoeveel mensen je gaat koken. Bedenk dat hoe kleiner de pan, hoe lichter hij is, hoe makkelijker hij schoon te maken is en hoe makkelijker hij op te bergen is.
  • Compatibiliteit:
  • Ribbels: Als je een biefstukgrillpan koopt, heeft deze een typische ribbel op de bodem om de kans te verkleinen dat het vlees vastplakt tijdens het bakken.

mytí steakové pánve

Hoe maak je de pan schoon na het grillen van steaks?

Lithium: Na het afkoelen afnemen met een papieren handdoek of schrobben met een harde borstel om etensresten te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen. Droog de pan en smeer hem in met olie.

Staal: Na het afkoelen afnemen met een papieren doekje, als dit niet voldoende is, schoonmaken met warm water en een zachte spons, waarbij schurende materialen vermeden moeten worden. Daarna drogen en inwrijven met olie.

Roestvrij staal: Verwijder na het afkoelen de grotere etensresten en was ze af met warm water en een beetje afwasmiddel op een zachte spons. Droog ten slotte goed af.

Anti-aanbakoppervlak: Gebruik een zachte spons en een mild afwasmiddel of zet het in de vaatwasser. Vermijd alle schurende schoonmaakmiddelen. Grondig drogen.

Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het schoonmaken van je steakpan.

steakove panve de buyer
Wat zijn de beste biefstukpannen

Beroemde biefstukpannen De Koper carbonstaal zijn Franse klassiekers die generaties lang meegaan.

SteakpannenWMFMet name de PROFI RESIST-serie combineert eersteklas Duitse kwaliteit met innovatief design en een lange levensduur.

Franse gietijzeren reus Staub
FAQ
De meest gestelde vraag
Wat is de beste pan voor steaks?
De beste keuze voor het bereiden van steaks is een gietijzeren of stalen pan.
Hoe lang moet de steakpan worden voorverwarmd?
Het hangt natuurlijk af van het materiaal, maar over het algemeen moet de steakpan 5-10 minuten worden voorverwarmd. Als u twijfelt of de pan heet genoeg is, kunt u er een klein druppeltje water op druppelen. Als het onmiddellijk verdampt, is de pan klaar.
Kan ik een biefstukpan gebruiken op een inductiekookplaat?
Ja, veel biefstukpannen zijn compatibel met inductiekookplaten. Controleer altijd de compatibiliteitsinformatie van de fabrikant.
Hoe lang moet de steak worden gebakken?
De baktijd hangt af van de dikte van de biefstuk en de gewenste gaarheid. In het algemeen:
  • Rare: 2-3 minuten aan elke kant.
  • Medium gebakken: 3-4 minuten per kant.
  • Medium: 4-5 minuten aan elke kant.
  • Doorbakken: 5 minuten of meer per kant.
Hoe weet je wanneer de biefstuk gaar is?
Knijp in het vlees met je vinger, als het zacht is zoals je vinger is het zeldzaam, als het steviger is zoals je neus is het medium.