Een lekkere steak begint met kwaliteitsvlees. Kies voor gerijpt rundvlees, idealiter van een hoge entrecote of entrecote. Belangrijk is de zogenaamde marmering, het dunne laagje vet tussen de spiervezels, dat zorgt voor sappigheid en smaak. Snijd het vlees met een scherp mes
Haal het vlees uit de koelkast en laat het ongeveer 30 minuten tot een uur rusten op kamertemperatuur voordat je het bakt. Dit zorgt voor een gelijkmatige bruining.
De perfecte biefstuk heeft een echt hoge temperatuur nodig.
Kijk uit voor de booster
Hoewel je misschien in de verleiding komt om de booster te gebruiken op een inductiekookplaat om tijd te besparen, kun je het deze keer beter laten. De pan heeft een hoge temperatuur nodig, maar als je een booster gebruikt, loop je het risico dat de temperatuur zo snel stijgt dat de pan oververhit raakt, wat onherstelbare schade kan veroorzaken. Bovendien kan turboverwarming leiden tot een ongelijkmatige warmteverdeling en dus een ongelijkmatig gegaarde biefstuk.