Hakmolens
Food choppers en shredders - een snel en effectief apparaat om je voedsel te hakken
Wat is een hakmachine voor voedsel?
Een food chopper is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om snel en effectief voedsel te hakken. Het bestaat meestal uit een container met snijmessen en een deksel. Wanneer de gebruiker het te snijden voedsel in de container plaatst en het apparaat aanzet, wordt het voedsel snel in kleinere stukjes gesneden.
Hakmachines kunnen worden gebruikt om een breed scala aan ingrediënten te hakken, zoals fruit, groenten, noten en kruiden. Hakmachines besparen tijd en moeite in de keuken en zijn vooral handig voor het bereiden van ingrediënten voor gerechten zoals salades of roerbakgerechten.
Wij bieden een brede selectie voedselhakselaars en -versnipperaars op Kulina, van bekende fabrikanten zoals KitchenAid, Tefal, en WMF.
Wat is het verschil tussen een food chopper en een food processor?
Hakmachines en keukenmachines zijn beide keukenapparaten die worden gebruikt om ingrediënten te hakken, in plakjes te snijden en te vermalen. De twee apparaten verschillen echter aanzienlijk op enkele belangrijke punten.
Een keukenmachine is een complexer apparaat dan een keukenmachine. Hakmachines worden vaak gebruikt voor snelle, precieze taken zoals het snijden van noten, uien of knoflook. Ze helpen ook bij het bereiden van kleine hoeveelheden saladedressings, pesto en salsa.
Vergeleken met een keukenmachine is een keukenmachine een groter en krachtiger apparaat. Hij heeft een motor die meerdere hulpstukken en bladen aandrijft, zodat je een groter aantal klussen kunt uitvoeren. Een keukenmachine kan ook het deeg kneden en voedsel hakken, snijden, versnipperen, pureren en mengen.
Welke groenten of welk voedsel kan ik fijnhakken met een elektrische hakmolen?
Met een elektrische hakmolen kun je snel en gemakkelijk een heleboel groenten fijnhakken. Enkele groenten die met een elektrische keukenmachine fijngehakt kunnen worden, zijn uien, knoflook, wortelen, selderij, groene paprika's, broccoli, bloemkool, kool, courgette, aardappelen, zoete aardappelen, tomaten, champignons, sperziebonen, erwten, maïs, spinazie, boerenkool, sla, radijs, enz.
Het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige groenten iets voorzichtiger moeten worden fijngehakt in een elektrische keukenmachine, omdat ze dan misschien te fijn worden gehakt of in puree veranderen.
Onthoud dat je groenten moet snijden in de buurt van het moment dat je ze gaat eten, want als je ze te ver van tevoren snijdt, gaat er voedingswaarde verloren. Aan de andere kant kan het snijden van sommige soorten groenten zoals selderij, sla en pastinaak hun polyfenolgehalte verhogen.
Als je meer gereedschap nodig hebt voor het verwerken van verse of gekookte groenten, bekijk dan ons aanbod keukenraspen en -snijmachines, snijplanken, persen en knijpers.