Customer support:info@kulina.nl

Hammessen

3 items total
Hammes CLASSIC COLOUR 16 cm, paars, Wüsthof
Akce Sticker
94 € –9 %
85 €
WU1061704216
Hammes CLASSIC COLOUR 16 cm, koraalperzik, Wüsthof
Akce Sticker
94 € –9 %
85 €
WU1061704316

Hammessen - snij je ham als een pro

Wat is een hammes?

Een hammes - een professioneel mes voor het snijden van ham - lijkt op een uitbeen- of fileermes. Het lemmet is lang, smal en slechts een klein beetje flexibel. Dit maakt snijden met het mes eenvoudig. De lengte van het blad varieert van 20 tot 32 cm. Dankzij het lange lemmet kun je in één beweging een plak maken. Dankzij het flexibele lemmet past het mes zich aan het oppervlak van de ham aan, waardoor een uiterst precieze snede wordt verkregen.

Op Kulina bieden we je kwalitatieve hammessen van gerenommeerde fabrikanten zoals Zwilling en Wusthof, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten.

Waar moet je op letten als je een nieuw hammes koopt?

Er zijn een aantal kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw hammes.

  • Het lemmet

De lengte van een hammes moet voldoende zijn om het volledige snijvlak te bedekken. Messen voor hammen moeten tussen de 16 en 32 centimeter lang zijn. Hun messen zijn smal en vaak voorzien van kleine groeven die voorkomen dat plakjes blijven plakken. Sommige hebben een afgeronde punt en doen denken aan een zalmmes en andere hebben een scherpe, puntige punt.

  • Het handvat

Het handvat van het hammes moet uiterst comfortabel zijn en voor een stevige grip zorgen. Het moet antislip zijn en breed genoeg om goed in de hand te liggen.

Hoe zorg je goed voor je hammes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je hammes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • bewaar je hammes apart zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of -rek of een messenhouder
  • slijp je mes regelmatig met een messenslijper - Plaats het lemmet op de messenslijper in een hoek van 15 graden en schuif het langs het lemmet van begin tot eind. De richting van deze beweging moet altijd constant zijn
  • gebruik een snijplank die mesvriendelijk is en groot genoeg voor de ham die je wilt snijden

Bij het snijden van een ham heb je misschien ook een vleesvork nodig.