Japans Santoku mes FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Code: DB428117Related products
Product detailed description
POPIS
Het Japanse mes uit de Fibre Karbon 2 collectie van De Buyer heeft een hoog en lang lemmet en is uiterst scherp. Het Santoku-mes is universeel inzetbaar - ideaal voor snijden, hakken, versnipperen. Het is geschikt voor groenten, vlees, vis en kruiden. In de Aziatische keuken wordt het vooral gebruikt om groenten in dunne noedels te snijden en vlees in kleine stukjes te snijden voor snelle bereiding in een WOK-pan.
Het lemmet is gemaakt van hoogwaardig Duits roestvrij staal X50CrMoV15 (speciaal messenstaal) met een hardheid van 56 HRC (Rockwell-hardheidsschaal). De FK2 serie heeft een uniek systeem om het mes te balanceren naar de behoeften van de individuele kok. Schroef gewoon de roestvrijstalen voet op het handvat los en verwijder de benodigde hoeveelheid roestvrijstalen inzetstukken.
Het handvat van het mes is met de hand gemaakt door lagen koolstofvezel. Dit maakt het zeer duurzaam, sterk en geeft een mooie en comfortabele grip voor moeiteloos snijden. De beschermer beschermt de vingers. Wij adviseren alleen voorzichtig wassen met de hand en regelmatig onderhoud met een slijper en messenslijper. Een messenrek is ideaal om uw messen veilig op te bergen.
SPECIFICATIES
Lengte van het mes: 32 cm
Lengte van het blad: 17 cm
Materiaal: speciaal mes nocel, koolstofvezel (handvat)
Kleur: zilver, zwart (handvat)
VOORDELEN EN NADELEN
Santoku mes heeft veelzijdig gebruik. Het lemmet is extreem scherp. Het lemmet van het mes is gemaakt van Duits roestvrij staal van topkwaliteit. Uniek systeem om het mes te balanceren volgens de behoeften van de kok. De beschermer beschermt de vingers. Soepele overgang tussen beschermer en handvat. De ergonomische handgreep biedt een veilige, comfortabele en aangename grip voor werken zonder vermoeidheid. Het mes is ook geschikt voor professioneel gebruik. |
PRAKTISCHE TIP
Vaatwasserbestendig: NEE
Was het mes altijd alleen in koud water om de scherpte te behouden.
HET VERSCHIL TUSSEN EEN WETSTEEN, EEN MESSENSLIJPER EN EEN WETSTEEN
Gebruik de messenslijper tijdens het reguliere onderhoud - voor elk gebruik van het mes. Gebruik echter slechts af en toe een messenslijper of slijpsteen om het mes zijn oorspronkelijke scherpte terug te geven, d.w.z. wanneer het mes echt bot is.
MESSENPLAAT
Messenslijper wordt gebruikt voor regelmatig onderhoud van messen. Gebruik de messenslijper om snel en gemakkelijk de oorspronkelijke scherpte van uw messen te herstellen. Gebruik de slijper om het mes te onderhouden. Het is niet eenvoudig om een scherpe rand te creëren op een reeds bot mes - kies in dit geval voor een messenslijper of een slijpsteen. De slijper heeft een handvat en het slijpgedeelte kan een fijner of grover oppervlak hebben. De slijper is niet praktisch voor het onderhoud van te grote messen.
Het slijpgedeelte van de wetsteen kan van verschillende materialen gemaakt zijn - diamant, keramiek, speciaal snijstaal, enz. De lengte van het slijpdeel moet worden gekozen in overeenstemming met de lengte van de te slijpen messen. We hebben slijpers met slijpstukken van 20 cm tot 31,5 cm - speciale slijper voor het slijpen van grote messen.
Het mes slijpen met een wetsteen
Houd de slijper verticaal in de ene hand en het mes in de andere hand (met een hoek van ongeveer 20° ten opzichte van het oppervlak van de slijper). Het beste is een steun (bijvoorbeeld een tafel en een handdoek om te voorkomen dat de slijper wegglijdt) om de hoek over het mes gelijk te houden en het slijpen nauwkeurig te laten verlopen. Het werken met de slijper vereist oefening om ongewenste tanden op het mes te voorkomen. Trek het mes van de hiel tot de punt tegen het lemmet en herhaal hetzelfde vanaf de andere kant van het lemmet (20 keer aan elke kant). Probeer dezelfde hoek te houden tussen het mes en de slijper en duw niet te hard.
MESSENSLIJPER
De messenslijper wordt gebruikt om de oorspronkelijke scherpte van het mes te herstellen. In tegenstelling tot de messenslijper kan hij zelfs botte messen aan. De messenslijper bevat slijpschijven van verschillende materialen, waarmee je het mes oprekt. Messen slijpen met de messenslijper is dus zeer eenvoudig en snel. Gewoon een paar keer over de hele lengte van het mes met de slijpschijven lopen en je hebt weer een perfect scherp mes. U hoeft de slijper maar één keer per maand te gebruiken of als het mes al bot is. Een messenslijper volstaat voor regelmatig onderhoud vóór het snijden.
BRUINE STEEN
De slijpsteen heeft een oppervlak met een bepaalde grofheid. Er is ook een dubbele slijpsteen met een zijde grof en een zijde fijn. De slijpsteen wordt gebruikt om de oorspronkelijke scherpte van messen te herstellen - als messenslijper. De slijpsteen moet voor gebruik worden bevochtigd en de messen moeten er in de juiste hoek op worden geplaatst (ongeveer 12 - 15°).
Messen slijpen met een slijpsteen
Plaats het lemmet van het mes op een uiteinde van de steen en trek het mes gelijkmatig iets naar rechts tegen het lemmet. Draai het mes en trek op dezelfde manier, maar in de tegenovergestelde richting. Veeg altijd over de hele lengte van het blad. Wees echter voorzichtig dat het mes niet aan de rand van de slijpsteen blijft haken. Trek aan het mes alsof je een dun plakje van een slijper probeert te snijden. Zet niet te veel druk op het mes. Maal eerst op een grover oppervlak en daarna op een fijner oppervlak om het blad glad te maken en bramen te verwijderen.
KORREL VAN DE SLIJPSTEEN
Kies de korrel van de slijpsteen overeenkomstig het gebruik van het mes. Het mes is geslepen op een slijpsteen met een grovere rand, ideaal voor het snijden van zachte en vezelige ingrediënten zoals groenten of vlees. Op fijnere slijpstenen (met minder grofheid) krijg je een gladde rand, die geschikt is om met druk te snijden in plaats van te trekken, bijvoorbeeld bij het hakken of villen. Het resultaat is afhankelijk van de grofheid van de slijpsteen en de hoek waaronder u het mes slijpt.
De korrel (grofheid) van de slijpsteen wordt aangegeven met een getal dat overeenkomt met het aantal mazen van de zeef per inch (25,4 mm) waar het slijpmiddel tijdens het zeven nog doorheen valt. Hoe groter het getal, hoe dichter de zeef en hoe fijner het schuurmiddel. Internationale normen FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) geven de korrelgrootte aan, zie tabel:
Korrelgrootte volgens FEPA |
Verbale naam |
7, 8, 10, 12 |
ruwe |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
ruwe |
36, 40, 46, 54, 60 |
medium |
70, 80, 90, 100, 120 |
fijn |
150, 180, 220, 240 |
zeer delicaat |
280, 320, 400, 500, 600 |
bijzonder delicaat |
800, 1000, 1200 |
extra fijn |
Bron : http://www.vsharp.cz/o-brouseni/
RECEPT VOOR ZOMERBROODJES
Ingrediënten
2 pakjes rijstpapier (min. 20 stuks), 1 pakje rijstglasnoedels, 1 ijsbergsla, 1 bosje lente-uitjes, 400 g kipfilet, 2 wortelen, 1 koolrabi, 1 pakje sojascheuten, sla-komkommer, stukje gember, chilipeper, vissaus, limoen, zoete chilisaus, koriander, munt, zout
Procedure
1. Kook het vlees met gember en breng het op smaak met vissaus, giet het af en laat het na het koken afkoelen.
2. Kook de noedels ongeveer 2 - 3 minuten.
3. Giet de gekookte noedels af en laat ze weken in koud water.
4. Snijd de groenten in fijne noedels en zout ze licht zodat er wat water vrijkomt.
5. Hak het vlees in fijne stukjes, laat de noedels uitlekken en meng met het vlees, breng op smaak met vissaus, koriander, limoensap en Spaanse peper. Je kunt ook sojasaus toevoegen.
6. Week het rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg het op een bord.
7. Leg de gekruide noedels en groenten op de bodem, vouw de randen naar binnen en rol op.
8. Laat de rolletjes even drogen en serveer ze dan met zoete chilisaus waaraan een paar blaadjes munt zijn toegevoegd.
Vaatwasserbestendig: ja
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.26 kg |
Kleur: | Zilver |
Materiaal: | Staal |
Maat: | 17 cm |
Mes-lengte: | 17 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | De Buyer Fiber Carbon |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!