Japans vleesmes GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
Code: MB34681161Related products
Product detailed description
"Een keuken waar je geen goed mes kunt vinden is geen keuken."
Masaharu Morimoto, expert en chef van de Japanse keuken
Uiterst scherp Japans mes GYUTOH maakt indruk met zijn stabiele lemmet in authentieke Japanse vorm. Het mes heeft een uitzonderlijke snijkracht en is ideaal voor het snijden van vlees. Het 16 cm lange mes, de uitgesneden beschermkap en de comfortabele "D"-vormige handgreep zorgen ervoor dat u de volledige controle heeft over uw snijwerk. Het GYUTOH-mes heeft ook aan populariteit gewonnen onder westerse koks.
Specificaties: lemmetlengte 16 cm, greeplengte 11,4 cm, gewicht 187 g
Het plezier van koken begint bij de voorbereiding, waarbij het mes een ongeëvenaarde hoofdrol speelt. De Japanse messen van de MIYABI 5000FCD-serie begeleiden u gracieus door alle rituelen van de voedselbereiding. Messen met traditionele handgrepen en een variabel damascene lemmetontwerp zijn ontwikkeld met de nadruk op elegantie en maximale bruikbaarheid
De kern is gemaakt van FC61 dubbel gehard chroomstaal. Om nog betere eigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een uitzonderlijke hardheid. Het Damascene uiterlijk wordt gecreëerd door nog eens 48 lagen roestvrij staal, het patroon op elk mes is uniek. Het traditionele Honbazuke hand slijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Het symmetrische slijpsel en de Katana rand zorgen voor een gemakkelijke penetratie door de rough. De uitgesneden bescherming voorkomt dat de vingers van het mes glijden.
Het D-vormige handvat zorgt voor een perfecte snijcontrole en effectieve ondersteuning tijdens het snijden. Het stevige handvat van exotisch Cocobolo Pakkahout is niet alleen perfect uitgebalanceerd maar ook vormvast. De donkere tint van het hout geeft een luxueuze indruk. De elegantie van het donkere handvat wordt versterkt door geraffineerde decoratieve elementen. De decoratieve lijn is uitgevoerd in rood, dat in Japan symbool staat voor passie, oprechtheid en enthousiasme. Het fijne detail in de vorm van een mozaïekspeld en een roestvrijstalen voet met logo, illustreert de sfeer van het Verre Oosten. De perfecte balans van het mes brengt comfort en voorkomt handvermoeidheid. De MIYABI 5000FCD messen zullen volledig voldoen aan uw verlangen naar een precisiegereedschap van Japanse oorsprong.
- Extreem harde kern van dubbel gehard chroomstaal FC61
- Fijn hardmetaal 61 HRC
- Hardheid 60 Rockwell
- CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
- 49 lagen staal
- Damascener lemmetontwerp - variabel patroon vanuit verschillende hoeken
- Extra afgeronde bladvorm
- Uitschuifbeveiliging verhoogt de gebruiksveiligheid
- Authentieke, smalle Japanse vorm
- Lemmet Katana rand
- Symmetrische snit
- Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
- Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
- Ergonomisch en vormvast handvat van exotisch Cocobolo Pakkahout
- Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
- Roestvrijstalen voet met logo
- Niet aanbevolen voor de vaatwasser
- Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.
Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.
Aanbevelingen en onderhoud:
- Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
- Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
- Vermijd het buigen van het mes
- Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
- Bescherm het blad tegen schokken
- Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
- Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
- Bewaar het mes op een veilige plaats
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.36 kg |
Maat: | 16 cm |
Mes-lengte: | 16 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | MIYABI 5000FCD |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!