Japans vleesmes GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
Code: MB34543241Related products
Product detailed description
"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."
Rokusaburo Michiba, expert en chef-kok van de Japanse keuken
Uiterst scherp Japans mes GYUTOH maakt indruk met zijn stabiele lemmet in authentieke Japanse vorm. Het mes heeft een uitzonderlijke snijkracht en is ideaal voor het snijden van vlees. Het 24 cm lange mes, de uitgesneden beschermkap en de comfortabele "D"-vormige handgreep zorgen ervoor dat u de volledige controle heeft over uw snijwerk. Het GYUTOH-mes heeft ook aan populariteit gewonnen onder westerse koks.
Specificaties: bladlengte 24 cm, greeplengte 14 cm, gewicht 0,531 kg
De messen van de MIYABI 7000D-serie worden gekenmerkt door een hoogwaardige afwerking - de nadruk op esthetiek kan niet worden ontkend vanaf de eerste blik. De stevige, zwaardere greep in zwart wordt gecombineerd met roestvrij staal voor een moderne uitstraling. Door het hogere gewicht van de messen en de extreme scherpte van deze serie kan het volledige snijpotentieel van het eigen gewicht van het mes worden benut. Het gewichtvan deze serie is vergelijkbaar met dat van messen in westerse stijl, wat vooral gewaardeerd zal worden door degenen die graag met zwaarder gereedschap werken. De beschermer is geïntegreerd als onderdeel van het lemmet uit één stuk staal. Zorgt voor een correcte gewichtsverdeling en garandeert een nauwkeurige en veilige mescontrole. Het roestvrijstalen beslag op de beschermer gaat naadloos over in het handvat en verhoogt de stevigheid ervan.
De messenkern is gemaakt van CMV60 staal met een hoge hardheid, dat kobalt, molybdeen en vanadium bevat. Om nog betere eigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een uitzonderlijke hardheid. De Damascene look wordt gecreëerd door een extra 64 lagen roestvrij staal van twee verschillende hardheden, het patroon op elk mes is uniek. Het traditionele Honbazuke hand slijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. De symmetrische maling en de Katana Edge zorgen voor een gemakkelijke penetratie door de rough. De uitgesneden bescherming voorkomt dat de vingers van het mes glijden.
Het D-vormige handvat zorgt voor een perfecte snijcontrole en effectieve ondersteuning tijdens het snijden. Het gebruikte Micarta composietmateriaal ziet eruit als hout, maar is veel beter bestand tegen zure omgevingen. Messen van de MIYABI 7000D-serie combineren de Japanse messencultuur met de zwaardere categorie van de westerse stijl
- Extreem harde CMV 60 staalkern
- Hoog koolstofstaal
- Hardheid 60 Rockwell
- CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
- 64 lagen staal
- Damascene ( bloem) lemmet ontwerp
- Uitschuifbeveiliging verhoogt de gebruiksveiligheid
- Authentieke, smalle Japanse vorm
- Katana Rand
- Symmetrische snit
- Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
- Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
- Comfortabel D-vormig handvat gemaakt van een combinatie van Micarta ( hars + linnen ) en roestvrij staal
- Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
- Messen met een hoger gewicht
- Roestvrijstalen voet met logo
- Niet vaatwasmachinebestendig
Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.
Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.
Aanbevelingen en onderhoud:
- Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
- Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
- Vermijd het buigen van het mes
- Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
- Bescherm het blad tegen schokken
- Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
- Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
- Bewaar het mes op een veilige plaats
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.53 kg |
Maat: | 24 cm |
Mes-lengte: | 24 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | MIYABI 7000D |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!