Japans snijmes SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
Code: MB33950241Related products
Product detailed description
"Een keuken waar je geen goed mes kunt vinden is geen keuken."
Masaharu Morimoto, expert en chef van de Japanse keuken
Uiterst scherp Japans SUJIHIKI mes met slank lang lemmet blinkt uit in het snijden van fijn vlees. De lage lemmethoogte vermindert de wrijving en het mes dringt gemakkelijker in het vlees. Wie al eerder met Europese messen heeft gewerkt, zal verrast zijn door de buitengewone fijnheid van het lemmet. SUJIHIKI is de Japanse versie van het westerse fileermes. Snijd rauw vlees en vis in fijne plakjes zonder veel moeite. U zult ook de onovertroffen geometrie van het mes waarderen bij het snijden van braadstukken, hammen of gevogelteborsten. Als u van carpaccio van rundvlees houdt, moet dit mes een must-have worden in uw keuken. De robuuste, uitgebalanceerde, ergonomische handgreep van exotisch hout ligt perfect in de hand en minimaliseert de belasting van de hand bij het werken onder verschillende hoeken.
Aanbeveling: vanwege de fijnheid van het lemmet is dit mes niet geschikt voor het bewerken van vlees met botten.
Specificaties: bladlengte 24 cm
Het plezier van koken begint bij de voorbereiding, waarbij het mes een ongeëvenaarde hoofdrol speelt. De Japanse messen van de MIYABI 4000FC serie leiden u sierlijk door alle rituelen van de voedselbereiding. Messen met traditionele handvatten zijn ontwikkeld met de nadruk op elegantie en maximale bruikbaarheid en veiligheid.
Het lemmet is gemaakt van FC61 dubbel gehard chroomstaal. Om nog betere eigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een uitzonderlijke hardheid. Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Het symmetrische slijpsel en de Katana rand zorgen voor een gemakkelijke penetratie door ruwe materialen. De uitgesneden bescherming voorkomt dat de vingers van het mes glijden.
Het achthoekige handvat biedt perfecte controle over de snede en effectieve ondersteuning tijdens het snijden. Ebbenhout is van nature duurzaam en vormvast dankzij de hoge nerf. De sierpen van het handvat is een degelijke en decoratieve methode. De perfecte balans van het mes brengt comfort en voorkomt handvermoeidheid. De MIYABI 4000FC messen zullen volledig voldoen aan uw verlangen naar een precisiegereedschap van Japanse oorsprong.
- Gemaakt van dubbel gehard verchroomd staal FC61
- Hardheid 61 Rockwell
- CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden/tempering
- 2-lagig blad
- Uitschuifbeveiliging verhoogt de gebruiksveiligheid
- Authentieke, smalle Japanse vorm
- Lemmet Katana rand
- Symmetrische snit
- Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
- Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
- Comfortabel handvat van pakkahout
- Achthoekige vorm, geïmpregneerd hout
- Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
- Decoratieve speld
- Gegraveerd logo
- Niet vaatwasmachinebestendig
- Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden met een eigen productie van authentieke Japanse messen, midden in het hart van de Japanse messenindustrie.
Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.
Aanbevelingen en onderhoud:
- Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
- Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
- Vermijd het buigen van het mes
- Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
- Bescherm het blad tegen schokken
- Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
- Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
- Bewaar het mes op een veilige plaats
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.17 kg |
Maat: | 24 cm |
Mes-lengte: | 24 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | MIYABI 4000FC |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!