Japans groentemes SHOTOH 6000MCT 13 cm, Miyabi
Code: MB34072131Related products
Product detailed description
"Elke Japanse chef gelooft dat zijn ziel deel wordt van het mes vanaf het moment dat hij ermee gaat werken. Je moet je ziel nooit in een vaatwasser stoppen!"
Masaharu Morimoto, expert en chef van de Japanse keuken
Het uiterst scherpe Japanse SHOTOH kleine mes, met zijn dunne maar duurzame korte lemmet, is ideaal voor het schoonmaken, schillen en snijden van groenten en fruit. Dankzij het ongewoon fijne lemmet is dit mes ook het perfecte gereedschap voor het spiesen van vlees. Het korte blad en de comfortabele handgreep maken precies geleide sneden mogelijk. SHOTOH is een van de populairste en meest voorkomende messen in Japan.
Specificaties: lemmetlengte 13 cm, greeplengte 11,4 cm, gewicht 0,086 kg
De messenserie MIYABI 6000MCT combineert perfecte functionaliteit, uniek design en esthetiek. Hun indrukwekkende eigenschappen zullen worden gewaardeerd door elke professionele en enthousiaste beginnende kok. Japanse messen zijn vooral uniek door het ontwerp van lemmet en handvat. Elk individueel mes is het resultaat van authentiek vakmanschap uit de "Stad van Messen" Seki. De extreem harde Micro Carbide MC63-poederstalen kern is omhuld door 2 lagen staal. De speciale mesafwerking van Tsuchime is met de hand gesmeed, het gestructureerde oppervlak zorgt voor een functioneel origineel uiterlijk. Tsuchime wordt in Japan vergeleken met de maan die reflecteert op het oceaanoppervlak. De resulterende depressies voorkomen effectief dat de gesneden ingrediënten blijven plakken en het mes is uiterst krachtig. Om nog betere staaleigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een extreme hardheid van 63 Rockwell. Het mes is symmetrisch met de hand geslepen. Het traditionele Honbazuke hand slijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Het stevige handvat van exotisch Cocobolo Pakkahout is niet alleen perfect uitgebalanceerd maar ook vormvast. De donkere tint van het hout geeft een luxueuze indruk. Het gebruikte natuurlijke materiaal symboliseert perfect het Japanse respect voor de natuur. De geraffineerde decoratie van het handvat ligt in de details in Aziatische stijl - de voet met roestvrij stalen logo, de sierpen met mozaïektextuur en de gouden en rode lijn zorgen voor een sterke esthetische ervaring.
- Extreem harde Micro Carbide MC63 poederstalen kern
- Hardheid 63 Rockwell
- CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
- 3 lagen staal
- Tsuchime bladoppervlak - handgesmeed
- Authentieke, smalle Japanse vorm
- Symmetrische snit
- Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
- Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
- Ergonomisch en vormvast handvat van exotisch Cocobolo Pakkahout
- Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
- Roestvrijstalen voet met logo
- Niet vaatwasmachinebestendig
Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.
Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.
Aanbevelingen en onderhoud:
- Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
- Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
- Vermijd het buigen van het mes
- Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
- Bescherm het blad tegen schokken
- Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
- Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
- Bewaar het mes op een veilige plaats
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.21 kg |
Maat: | 13 cm |
Mes-lengte: | 13 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | MIYABI 6000MCT |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!