Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
Code: MB34372091Related products
Product detailed description
"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."
Rokusaburo Michiba, expert en chef-kok van de Japanse keuken
Het uiterst scherpe Japanse SHOTOH kleine mes, met zijn dunne maar duurzame korte lemmet, is ideaal voor het schoonmaken, schillen en snijden van groenten en fruit. Dankzij het ongewoon fijne lemmet is dit mes ook het perfecte gereedschap voor het spiesen van vlees. Het korte blad en de comfortabele handgreep maken precies geleide sneden mogelijk. SHOTOH is een van de populairste en meest voorkomende messen in Japan.
Specificaties: lemmetlengte 9 cm, greeplengte 11,3 cm, gewicht 0,071 kg
De messenserie MIYABI 5000MCD combineert perfecte functionaliteit, ergonomie en een uniek design. Elk individueel mes is het resultaat van authentiek vakmanschap uit de "Stad van Messen" Seki. Traditioneel vakmanschap en moderne technologie hebben geresulteerd in de hoogst mogelijke kwaliteit onder commercieel geproduceerde messen. De extreem harde Micro Carbide MC63-poederstaalkern is ingekapseld in 100 lagen staal van twee verschillende hardheden. De speciale afwerking geeft het lemmet een gelaagde textuur, waardoor elk mes zijn originele , unieke Damascene bloemenpatroon krijgt. Om nog betere staaleigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een extreme hardheid van 63 Rockwell. Het mes is symmetrisch met de hand geslepen in een "V"-vorm onder een hoek van 19°. Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Dankzij het wigvormige snijvlak dringt het mes gemakkelijk door levensmiddelen heen. Het klassieke "D"-vormige handvat is gemaakt van Masur berkenhout. De textuur en de nerven van het hout zijn bij elk stuk uniek. Het gebruikte materiaal symboliseert perfect het Japanse respect voor de natuur. De verfijnde decoratie van het handvat ligt in de details in Aziatische stijl - de roestvrijstalen basis met logo, de sierpen met mozaïektextuur en de rode lijn zorgen voor een sterke esthetische ervaring.
- Extreem harde Micro Carbide MC63 poederstalen kern
- Hardheid 63 Rockwell
- CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
- 101 lagen staal
- Damascenisch (bloemen) ontwerp
- Authentieke, smalle Japanse vorm
- V-vormige wigvormige snede
- Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
- Katana Rand
- Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
- Comfortabele D-vormige handgreep van Masur berkenhout
- Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
- Roestvrijstalen voet met logo
- Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
- Niet vaatwasmachinebestendig
Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.
Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.
Aanbevelingen en onderhoud:
- Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
- Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
- Vermijd het buigen van het mes
- Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
- Bescherm het blad tegen schokken
- Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
- Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
- Bewaar het mes op een veilige plaats
Additional parameters
Category: | Japanse messen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.39 kg |
Maat: | 9 cm |
Mes-lengte: | 9 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Japans en Santokumes |
Collectie: | MIYABI 5000MCD |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!