Customer support:info@kulina.nl

Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi

Code: MB34374181
Akce Sticker
Brand: MIYABI
502 € –11 % 444 €
Online op voorraad (4 pcs)

"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."

Detailed information

Product detailed description

"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."

Rokusaburo Michiba, expert en chef-kok van de Japanse keuken

Het uiterst scherpe SANTOKU-mes met authentiek Japans lemmet is het beroemdste utility-mes in Aziatische stijl. Het wordt terecht het mes van de drie deugden genoemd. Het blinkt uit in snijden, snijden en hakken.Elk tweede mes dat in Japan wordt verkocht is een SANTOKU mes. Als belangrijkste instrument van de Japanse culinaire kunst won dit mes snel aan populariteit in Europa. Het bereiden van Japanse sushi is een trendy aangelegenheid geworden en SANTOKU is het ideale mes voor de bereiding ervan. Het brede en lange lemmet met een fijne rand zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de kracht, waardoor het snijden nauwkeurig en comfortabel is. Het hogere facet vermindert de wrijving, wat het snijden preciezer maakt. SANTOKU is de perfecte metgezel bij het werken met vlees, vis, groenten en fruit. U zult de onovertroffen eigenschappen van het mes waarderen, bijvoorbeeld bij het snijden van uien. Het comfortabele "D" handvat ligt perfect in de hand. Speciaal gevormde beschermer ondersteunt de Aziatische greep van het mes. SANTOKU is een must bij het bereiden van gerechten van Aziatische recepten.

Specificaties: lemmetlengte 18 cm, greeplengte 13,9 cm, gewicht 0,181 kg

De messenserie MIYABI 5000MCD combineert perfecte functionaliteit, ergonomie en een uniek design. Elk individueel mes is het resultaat van authentiek vakmanschap uit de "Stad van Messen" Seki. Traditioneel vakmanschap en moderne technologie hebben geresulteerd in de hoogst mogelijke kwaliteit onder commercieel geproduceerde messen. De extreem harde Micro Carbide MC63-poederstaalkern is ingekapseld in 100 lagen staal van twee verschillende hardheden. De speciale afwerking geeft het lemmet een gelaagde textuur, waardoor elk mes een origineel en uniek Damascene bloempatroon krijgt. Om nog betere staaleigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een extreme hardheid van 63 Rockwell. Het mes is symmetrisch met de hand geslepen in een "V"-vorm onder een hoek van 19°.Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband.Dankzij het wigvormige snijvlak dringt het mes gemakkelijk door levensmiddelen heen. Het klassieke "D"-vormige handvat is gemaakt van Masur berkenhout. De textuur en de nerven van het hout zijn bij elk stuk uniek. Het gebruikte materiaal symboliseert perfect het Japanse respect voor de natuur. Deverfijnde decoratie van het handvat ligt in de details in Aziatische stijl - de roestvrijstalen basis met logo, de sierpen met mozaïektextuur en de rode lijn zorgen voor een sterke esthetische ervaring.

  • Extreem harde Micro Carbide MC63 poederstalen kern
  • Hardheid 63 Rockwell
  • CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
  • 101 lagen staal
  • Damascenisch (bloemen) ontwerp
  • Authentieke, smalle Japanse vorm
  • V-vormige wigvormige snede
  • Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
  • Katana Rand
  • Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
  • Comfortabele D-vormige handgreep van Masur berkenhout
  • Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
  • Roestvrijstalen voet met logo
  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
  • Niet vaatwasmachinebestendig

Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.

Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. Deverbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen.Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.

Aanbevelingen en onderhoud:

  • Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
  • Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
  • Vermijd het buigen van het mes
  • Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
  • Bescherm het blad tegen schokken
  • Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
  • Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
  • Bewaar het mes op een veilige plaats

Additional parameters

Category: Japanse messen
Warranty: 2 years
Weight: 0.58 kg
Maat: 18 cm
Mes-lengte: 18 cm
Stuks in een set: 1 ks
Product type: Japans en Santokumes
Collectie: MIYABI 5000MCD
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Producent: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: