odpocet
3 dagen
12 uren
37 minuten
30 seconden
Customer support:info@kulina.nl

Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi

Code:
Merk:

Over het artikel:

"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."

Detailed informationBekijk gedetailleerde beschrijving

Online op voorraad (4 pcs) Online op voorraad:4 pcsLevering:ma 19. - di 20.5.
502 €

Accessoires 8Bekijk meer

Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
91 €
MB34536007
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
90 €
MB34536000
Slijpsteen #5000, Miyabi
Outlet –20 %
Slijpsteen #5000, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
205 €
257 €
MB34536005
Slijpsteen #1000, Miyabi
Slijpsteen #1000, Miyabi
Online op voorraad (4 pcs)
130 €
MB34536002
Slijpsteen #400, Miyabi
Slijpsteen #400, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
106 €
MB34536001
Slijpstaaf 25 cm, vernikkeld zilveren strips, ebbenhouten handvat, F.Dick FDCK7587125
Magnetische messenhouder MAGNETO 27,5 cm, voor 8 messen, Eva Solo
–20 %
47,96 €
59,95 €
ES229780
Snijplank LOG 48 x 36 x 6 cm, bruin, acaciahout, Continenta
140 €
CONT4861
add to favorites
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
502 €
Naar winkelwagentje

Gedetailleerde productbeschrijving

"Elk koksmes is een blik in zijn ziel."

Rokusaburo Michiba, expert en chef-kok van de Japanse keuken

Het uiterst scherpe SANTOKU-mes met authentiek Japans lemmet is het beroemdste utility-mes in Aziatische stijl. Het wordt terecht het mes van de drie deugden genoemd. Het blinkt uit in snijden, snijden en hakken.Elk tweede mes dat in Japan wordt verkocht is een SANTOKU mes. Als belangrijkste instrument van de Japanse culinaire kunst won dit mes snel aan populariteit in Europa. Het bereiden van Japanse sushi is een trendy aangelegenheid geworden en SANTOKU is het ideale mes voor de bereiding ervan. Het brede en lange lemmet met een fijne rand zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de kracht, waardoor het snijden nauwkeurig en comfortabel is. Het hogere facet vermindert de wrijving, wat het snijden preciezer maakt. SANTOKU is de perfecte metgezel bij het werken met vlees, vis, groenten en fruit. U zult de onovertroffen eigenschappen van het mes waarderen, bijvoorbeeld bij het snijden van uien. Het comfortabele "D" handvat ligt perfect in de hand. Speciaal gevormde beschermer ondersteunt de Aziatische greep van het mes. SANTOKU is een must bij het bereiden van gerechten van Aziatische recepten.

Specificaties: lemmetlengte 18 cm, greeplengte 13,9 cm, gewicht 0,181 kg

De messenserie MIYABI 5000MCD combineert perfecte functionaliteit, ergonomie en een uniek design. Elk individueel mes is het resultaat van authentiek vakmanschap uit de "Stad van Messen" Seki. Traditioneel vakmanschap en moderne technologie hebben geresulteerd in de hoogst mogelijke kwaliteit onder commercieel geproduceerde messen. De extreem harde Micro Carbide MC63-poederstaalkern is ingekapseld in 100 lagen staal van twee verschillende hardheden. De speciale afwerking geeft het lemmet een gelaagde textuur, waardoor elk mes een origineel en uniek Damascene bloempatroon krijgt. Om nog betere staaleigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een extreme hardheid van 63 Rockwell. Het mes is symmetrisch met de hand geslepen in een "V"-vorm onder een hoek van 19°.Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband.Dankzij het wigvormige snijvlak dringt het mes gemakkelijk door levensmiddelen heen. Het klassieke "D"-vormige handvat is gemaakt van Masur berkenhout. De textuur en de nerven van het hout zijn bij elk stuk uniek. Het gebruikte materiaal symboliseert perfect het Japanse respect voor de natuur. Deverfijnde decoratie van het handvat ligt in de details in Aziatische stijl - de roestvrijstalen basis met logo, de sierpen met mozaïektextuur en de rode lijn zorgen voor een sterke esthetische ervaring.

  • Extreem harde Micro Carbide MC63 poederstalen kern
  • Hardheid 63 Rockwell
  • CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
  • 101 lagen staal
  • Damascenisch (bloemen) ontwerp
  • Authentieke, smalle Japanse vorm
  • V-vormige wigvormige snede
  • Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
  • Katana Rand
  • Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
  • Comfortabele D-vormige handgreep van Masur berkenhout
  • Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
  • Roestvrijstalen voet met logo
  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
  • Niet vaatwasmachinebestendig

Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.

Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. Deverbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen.Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.

Aanbevelingen en onderhoud:

  • Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
  • Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
  • Vermijd het buigen van het mes
  • Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
  • Bescherm het blad tegen schokken
  • Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
  • Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
  • Bewaar het mes op een veilige plaats

Aanvullende parameters

Merk:MIYABI
Categorie: Japanse messen
Warranty: 2 years
Gewicht: 0.58 kg
Maat: 18 cm
Mes-lengte: 18 cm
Stuks in een set: 1 ks
Product type: Japans en Santokumes
Collectie: MIYABI 5000MCD
Producent: MIYABI
Productcode:MB34374181
EAN:4009839276071

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Klantenreviews

Klantenreviews

We zijn op zoek naar sterren!
Laat ons weten wat je ervan vindt
horni popis
spodni popis

Accessoires

Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
91 €
MB34536007
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
90 €
MB34536000
Slijpsteen #5000, Miyabi
Outlet –20 %
Slijpsteen #5000, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
205 €
257 €
MB34536005
Slijpsteen #1000, Miyabi
Slijpsteen #1000, Miyabi
Online op voorraad (4 pcs)
130 €
MB34536002
Slijpsteen #400, Miyabi
Slijpsteen #400, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
106 €
MB34536001
Slijpstaaf 25 cm, vernikkeld zilveren strips, ebbenhouten handvat, F.Dick FDCK7587125
Magnetische messenhouder MAGNETO 27,5 cm, voor 8 messen, Eva Solo
–20 %
47,96 €
59,95 €
ES229780
Snijplank LOG 48 x 36 x 6 cm, bruin, acaciahout, Continenta
140 €
CONT4861

Vergelijkbare producten

Andere klanten kochten ook