Customer support:info@kulina.nl

Japanse messen

54 items total
Japans mes NAKIRI RAN PLUS 18 cm, zwart, Yaxell
218 €
YAX36604
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
261 € –12 %
Chinees mes ZEN 18 cm, zwart, Yaxell
Online op voorraad (2 pcs)
228,60 €
YAX35519
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
186 € –13 %
161 €
YAX35534
Japans koksmes SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
Japans koksmes SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
Online op voorraad (4 pcs)
353 €
DNGRSXL9309
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 € –11 %
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (>5 pcs)
91,76 €
FDCK8175321
Japans mes KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, zwart, Yaxell
665 €
YAX37234
Japans vleesmes GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
257 €
MB34544181
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Japans mes CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, bruin, Güde
2 290 €
GUDEDA774216
Yanagiba mes RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
88,03 € –19 %
Yanagiba mes RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
Online op voorraad (5 pcs)
70,59 €
FDCK8175724
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (>5 pcs)
84,06 €
WU1035046017
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Koksmes GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
130 €
DNGRKH166
Japans snijmes CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
400 €
MB34372161
Groentemes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Santoku mes CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger
30 €
DNGRXZB13SS7
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 24 cm MIYABI
192 €
MB33951241
Japans vleesmes GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, esdoornhout, Miyabi
514 €
MB34401201
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Online op voorraad (>5 pcs)
110,46 €
VN6852017G
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
157 €
DNGR8594195884092
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Koksmes GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
33 €
DNGRXZB9S8
Koksmes BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21cm,Dellinger
111 €
DNGRKH173
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig