Customer support:info@kulina.nl

Japanse messen

57 items total
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
253 €
MB34681201
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (5 pcs)
527 €
MB34373241
Japans Nakiri mes 5000MCD 17 cm, Miyabi
Japans Nakiri mes 5000MCD 17 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
502 €
MB34375171
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
178 €
DNGRSXLKH108
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
157 €
DNGR8594195884092
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
502 €
MB34376231
Japans snijmes CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
400 €
MB34372161
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
212 €
DNGRSXL9302
Servisch keukenmes VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger
271 €
DNGRSXLKH35
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
387 €
MB34381141
Japans vleesmes GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, esdoornhout, Miyabi
514 €
MB34401201
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
502 € –29 %
353,90 €
MB34378241
Koksmes BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japans broodmes 6000MCT 23 cm, Miyabi
Japans broodmes 6000MCT 23 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
323 €
MB34076231
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 € –11 %
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (>5 pcs)
91,76 €
FDCK8175321
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
186 € –13 %
161 €
YAX35534
Japans snijmes SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
192 €
MB33950241
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
502 €
MB34374181
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell
228 €
YAX36634
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
313 € –22 %
243 €
MB34372091
Japans groentemes SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
181 € –24 %
136,10 €
MB34072091
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
257 €
MB34544181
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
502 €
MB34400241
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig