Customer support:info@kulina.nl

Japanse messen

73 items total
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (4 pcs)
253 €
MB34681201
Servisch keukenmes VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger
259 €
DNGRSXLKH35
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
502 €
MB34378241
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
502 €
MB34400241
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
253 €
MB34685171
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Nieuw bij
115 €
DNGRDCKBJCH8
Japans Shotoh mes 5000MCD 67 13 cm, esdoornhout, Miyabi
387 €
MB34400131
Japans mes GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME 18 cm, bruin, Dellinger
55,50 €
DNGRKC951
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (5 pcs)
527 €
MB34373241
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
263 €
MB34073161
Japans Santoku mes FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
114 €
DB428117
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT 24 cm, esdoornhout, Miyabi
370 €
MB34073241
Japans vleesmes 5000FCD GYUTOH 24 cm, Miyabi
291 €
MB34681241
Japans snijmes SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
335 €
MB34078241
Japans vleesmes GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, esdoornhout, Miyabi
514 €
MB34401201
Japans groentemes SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
193 €
MB34072091
Koksmes BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
127 €
DNGRKH164
Koksmes BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
322 €
MB34073201
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Groentemes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Koksmes GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig