Customer support:info@kulina.nl

Kaasmessen

1 items total
Kaasrasp FORM, Alessi
Akce Sticker
65 € –15 %
Kaasrasp FORM, Alessi
Online op voorraad (3 pcs)
55 €
ALZH03

Kaasschaaf - Geeft je een naadloze plak door je halfharde en harde kaas

Kaasschaaf - een Osthyvel

Een kaasschaaf, in het Zweeds ook wel Osthyvel genoemd, is een type keukenschaaf die speciaal is ontworpen om halfharde en harde kazen te snijden.

Een moderne kaasschaaf werd uitgevonden door Thor Bjørklund in 1925 in Noorwegen en het ontwerp was gebaseerd op de schaaf van de timmerman.

Op Kulina vind je veel verschillende soorten kaasschaafmachines (waaronder die gebaseerd op de originele Ostehvel) van topfabrikanten als Fiskars en Zwilling. Zorg ervoor dat de kaasschaaf die je kiest, past bij het soort kaas dat je het vaakst wilt snijden, serveren of eten. En als je een fan bent van kaas en deze toevoegt aan je pastagerechten, kun je ook onze collectie keukenraspen bekijken voor een aantal geweldige kaasraspen.

Welke kaassoorten kun je met een kaasschaaf snijden?

Een kaasschaaf kan worden gebruikt om verschillende soorten kaas te snijden, zoals:

Harde kazen: Het gebruik van een kaasschaaf is de beste optie voor het snijden van harde kazen zoals cheddar, parmezaan en gouda. Deze kazen kunnen in dikke of dunne plakken worden gesneden, afhankelijk van je voorkeur.

Halfharde kazen: Een kaasschaaf kan ook worden gebruikt om halfharde kazen zoals Zwitserse kaas, Havarti en provolone te snijden. Er is iets meer druk nodig om ze te snijden omdat ze iets zachter zijn dan harde kazen.

Bekijk voor zachte kaassoorten onze collectie kaasmessen die je kunt gebruiken voor het snijden en serveren van kaas tijdens een etentje met vrienden. Als je je Franse of Italiaanse selectie kazen op de best mogelijke manier wilt serveren, bekijk dan ook de selectie kaas- en tapasplanken die we aanbieden in Kulina.

Hoe snijd je kaas?

Gesneden kaas kan worden gebruikt voor het maken van sandwiches of als snack of dessert voor je gasten. Waar je je kaas ook voor wilt gebruiken, je moet hem zo snijden dat hij er smakelijk uitziet. Hier volgen enkele tips om dit te doen:

Leg het kaasblok op de snijplank. Verwijder de verpakking van de kaas en gooi deze weg.

Snijd het kaasblok in plakjes met een kaasschaaf of een mes. De speciale constructie van een kaasschaaf voorkomt plakken en zorgt ervoor dat alle plakjes even dik zijn. Snijd het in één vloeiende beweging door.

Ga door tot je genoeg kaas hebt gesneden voor je gasten. De rest van de kaas kun je in de koelkast bewaren voor later. Zorg ervoor dat je de kaas die je wilt serveren minstens een paar uur van tevoren uit de pan haalt. Kaas moet warm worden om zijn volle aroma vrij te geven.