Kaasplanken
Kaasplanken en tapasplanken - speciaal ontworpen voor kazen en snacks
Waarvoor wordt een kaasplank of tapasplank gebruikt?
Kaasplanken en tapasplanken zijn uitstekend geschikt voor het serveren van verschillende hapjes en etenswaren, zoals kazen, ham, tapas, olijven, noten, crackers, brood, spreads en dips, enzovoort. Op Kulina vind je serveerplanken van verschillende materialen, in verschillende maten en vormen. Onze tapasplanken en houten kaasplanken zijn gemaakt door betrouwbare fabrikanten zoals Blomus, Revol, Continenta, en Nicloas Vahe.
Voor aanvullend serveergerei voor je snacks kun je ook bladeren door onze collectie snackserveerschalen, kaasmessen en snijplanken.
Welke materialen worden er behalve hout gebruikt voor het maken van kaasplanken?
Naast hout kunnen er veel andere materialen worden gebruikt om kaasplanken van te maken. Deze materialen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:
- Tapasplanken van leisteen of basalt: tapasplanken en kaasplanken van leisteen of steen hebben een mooie rustieke uitstraling en een natuurlijk gevoel dat goed staat in moderne interieurs
- Steengoed: Kaasplanken van hard, duurzaam keramiek, steengoed genoemd, dat op hoge temperatuur gebakken is, zijn vaak geglazuurd en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
- Porselein: Porseleinen kaasplanken zijn gemaakt van een keramisch materiaal dat bekend staat om hun hardheid en duurzaamheid en dat op een hoge temperatuur wordt gebakken. Porseleinen kaasplanken zijn te vinden in een breed scala aan kleuren en patronen, en ze zijn vaak gecoat om ze een glanzend, glad uiterlijk te geven.
Hoe verzorg je een houten kaasplank?
Door deze eenvoudige suggesties te volgen, kun je ervoor zorgen dat je houten kaasplank lang in goede conditie blijft.
- Was de plank na gebruik snel met warm water, milde zeep en een zachte spons. Vermijd het gebruik van schurende sponzen en borstels die het hout kunnen beschadigen.
- Droog de plank goed af met een schone handdoek of laat hem volledig aan de lucht drogen voordat je hem opbergt.
- Strooi wat grof zout op de plank en schrob hem met de helft van een citroen om vlekken of geurtjes te verwijderen. Droog het bord zoals gewoonlijk nadat je het goed hebt afgespoeld met water.
- Breng regelmatig een voedselveilige olie of was aan op de plank om te helpen bij het conserveren en om te voorkomen dat het hout uitdroogt. Zorg ervoor dat je je strikt houdt aan de instructies van de fabrikant.
- Om te voorkomen dat de plank kromtrekt of barst, moet je hem niet weken in water of in de vaatwasser wassen.