Customer support:info@kulina.nl

Keukenspatels

Keukenspatels - Een eenvoudigere manier om je voedsel te hanteren

Wat is een keukenspatel?

Een keukenspatel is een gereedschap dat wordt gebruikt om voedsel op te tillen, om te draaien of te verdelen. Het heeft meestal een handvat en een plat, dun, rechthoekig of ovaal blad. Keukenspatels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het gewenste gebruik.

Een grotere spatel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om pannenkoeken om te draaien, terwijl een kleinere spatel kan worden gebruikt om een taart te glazuren. Daarnaast hebben sommige spatels een blad met gleuven waardoor extra vloeistoffen of oliën weg kunnen lopen van de maaltijd die wordt opgepakt.

Over het algemeen is een keukenspatel een multifunctioneel gereedschap dat kan worden gebruikt voor een aantal bak- en culinaire taken.

Op Kulina bieden we keukenspatels aan van bekende fabrikanten zoals de Buyer en Zwilling. We hebben ook een verscheidenheid aan andere spatels beschikbaar voor meer gespecialiseerd gebruik, zoals keukendraaiers en glazuur- en decoratiespatels.

Wat is het verschil tussen een kookspatel en een bakspatel?

Kook- en bakspatels verschillen voornamelijk in hun constructie en primaire gebruik.

Meestal is het blad van een kookspatel breder, langer en flexibeler. Dit blad kan gemakkelijk onder het voedsel glijden zonder het te beschadigen, waardoor het perfect is voor het omdraaien van items in een koekenpan of op een bakplaat. Daarnaast kunnen kookspatels worden gebruikt om eventuele voedseldeeltjes weg te schrapen die aan de pan zijn blijven plakken.

Bakspatels daarentegen zijn gemaakt om preciezer en delicater te zijn. Ze hebben vaak een blad dat smaller, steviger en rechter is, wat de controle verbetert bij het hanteren van delicate bakwaren zoals cake, gebak en koekjes. Om een betere hefboomwerking te hebben en te voorkomen dat de hand in de weg zit, wordt het lemmet vaak uit het handvat gedraaid. Ze zijn ook flexibeler zodat je crèmes kunt smeren of overgebleven deeg van de zijkanten van de kom kunt schrapen

Waar kan ik een keukenspatel voor gebruiken?

Keukenspatels zijn veelzijdige gebruiksvoorwerpen die kunnen worden gebruikt voor een groot aantal keukenklussen, zoals het omdraaien van voedsel, het optillen van gebakken voedsel, het schrapen van kommen en potten, het verspreiden van specerijen, roeren en mixen, voedsel uit pannen halen, grillen, enz. Zoals je ziet zijn er veel mogelijke toepassingen van een keukenspatel en ze worden alleen beperkt door je behoeften, creativiteit en verbeelding in de keuken.

Je kunt ook onze collectie menglepels en keukengerei sets bekijken om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt om alle culinaire taken aan te pakken.