Customer support:info@kulina.nl

Knoflookpersen

1 items total

Knoflookpersen - gemakkelijker knoflook bereiden

Wat is een knoflookpers?

Een knoflookpers wordt gebruikt om rauwe knoflook door kleine poriën te persen tot gehakte knoflook. Het gebruik van een knoflookpers kan je veel tijd besparen in plaats van elk knoflookteentje voorzichtig te moeten hakken met een mes.

Je kunt op onze website kiezen uit een verscheidenheid aan hoogwaardige knoflookpersen van gerenommeerde fabrikanten zoals WMF of Joseph Joseph.

Wat is het beste materiaal voor een knoflookpers?

Het ideale materiaal voor knoflookpersen hangt meestal af van je persoonlijke keuze en van wat je zoekt in een knoflookpers. Hieronder volgt een lijst met typische materialen voor knoflookpersen, samen met enkele van hun voordelen:

Roestvrij staal: Roestvrij staal is het materiaal bij uitstek voor knoflookpersen vanwege de stevigheid, het gemak waarmee het schoongemaakt kan worden en het gebrek aan voedselreacties. Het is ook roestbestendig en vaatwasmachinebestendig.

Aluminium: Aluminium reageert niet op voedsel, is licht en roestbestendig. Het kan worden geanodiseerd voor meer duurzaamheid en is vaak goedkoper dan roestvrij staal.

Kunststof: Plastic knoflookpersen zijn licht van gewicht en meestal goedkoper dan andere materialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn heel eenvoudig schoon te maken.

Werken knoflookpersen eigenlijk wel?

Ja, een knoflookpers doet al het werk voor je. Het perst rauwe knoflook door kleine poriën om gehakt te produceren. Knoflookteentjes hoeven niet eens gepeld te worden voordat ze in een knoflookpers worden geperst.

Is het beter om knoflook te hakken of een knoflookpers te gebruiken?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je specifieke voorkeuren en het gerecht dat je bereidt.

Als je knoflook hakt of snijdt met een mes, zoals een koksmes of Santoku-mes, kun je de grootte van de stukjes regelen en textuur toevoegen aan je gerecht, wat een voordeel is. Je kunt je mesvaardigheden ook verbeteren door knoflook handmatig te hakken.

Aan de andere kant is het gebruik van een knoflookpers sneller en gemakkelijker (vooral als je veel knoflook gebruikt), en het levert een fijner gehakt op dat gelijkmatiger in een recept kan worden gebruikt. Als je een saus of spread bereidt of op zoek bent naar een meer ingetogen knoflooksmaak, kan dit ontzettend handig zijn.

En als je niet van de geur van knoflook op je handen houdt, kun je ook onze collectie handgeurverwijderaars met roestvrijstalen zeep bekijken.