Customer support:info@kulina.nl

Koksmes

95 items total
Koksmes PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
Koksmes PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
Online op voorraad (>5 pcs)
108 €
ZW31021201
Koksmes CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
Koksmes CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
Online op voorraad (>5 pcs)
158 €
WU459620
Koksmes FOUR STAR 20 cm, Zwilling
Koksmes FOUR STAR 20 cm, Zwilling
Online op voorraad (3 pcs)
101 €
ZW31071201
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
104 € –47 %
54,19 €
ZW1020443
Koksmes PINK SPIRIT 21 cm, roze, F.DICK
Koksmes PINK SPIRIT 21 cm, roze, F.DICK
Online op voorraad (5 pcs)
104 €
FDCK817472179
Koksmes CLASSIC COLOUR 16 cm, roze Himalayazout, Wüsthof
105 €
WU1061700416
Koksmes FOUR STAR 16 cm, Zwilling
Koksmes FOUR STAR 16 cm, Zwilling
Online op voorraad (3 pcs)
88,42 €
ZW31071161
Koksmes PERFORMER 20 cm, Wüsthof
Koksmes PERFORMER 20 cm, Wüsthof
Online op voorraad (>5 pcs)
286 €
WU1061200120
Koksmes CLASSIC LINE 20 cm, WMF
Koksmes CLASSIC LINE 20 cm, WMF
Online op voorraad (>5 pcs)
44,49 €
WM1874666030
210931 7 d805 21 white
188 €
GUDED80521
Japans koksmes GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
91 €
DNGRSXLKHAUS8B
Chinees koksmes PRO 18 cm, Zwilling
Chinees koksmes PRO 18 cm, Zwilling
Online op voorraad (2 pcs)
162 €
ZW38419181
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Nieuw bij
158 €
DNGR6501
Koksmes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Koksmes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (>5 pcs)
104 €
FDCK8174721
Koksmes AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
Koksmes AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
Online op voorraad (>5 pcs)
142 €
FDCK8192222
Koksmes FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Koksmes FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
114 €
DB428017
Koksmes KINEO 15 cm, WMF
Koksmes KINEO 15 cm, WMF
Online op voorraad (4 pcs)
58,99 €
WM1896166032
217808 kucharsky nuz kanetsugu miyabi issin 18 cm hneda dellinger
Nieuw bij
57,30 €
DNGR2004
217835 kucharsky nuz kanetsugu pro m 23 cm cerna dellinger
Nieuw bij
194 €
DNGR9006
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Nieuw bij
174 €
DNGR9005
Koksmes KINEO 20 cm, WMF
Koksmes KINEO 20 cm, WMF
Online op voorraad (>5 pcs)
63,99 €
WM1896156032
Koksmes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5cm, Dellinger
119 €
DNGRKHOK8CH
Up
More products

Koksmessen - een mes dat elke keuken nodig heeft

Wat is een koksmes?

Een koksmes is een zeer veelzijdig keukenmes dat voor veel culinaire taken wordt gebruikt (voor het snijden van vlees, snijden en versnipperen van groenten) en een van de drie messen die in elke keuken en bij de hand zou moeten zijn voor elke kok (bekijk onze complete winkelgids voor keukenmessen om de resterende twee messen te bekijken, waar u zeker in moet investeren).

Het koksmes heeft een breed lemmet dat naar boven buigt om een punt te vormen. De bladlengte is meestal 18-24 cm.

Wat is het verschil tussen een koksmes en een santokumes?

Thuiskoks en professionele koks gebruiken beide santokumessen en koksmessen voor een verscheidenheid aan snijtaken. Wat zijn de fundamentele verschillen tussen deze twee soorten messen? Koksmessen hebben langere lemmeten en hun mes is dubbel afgeschuind in tegenstelling tot Santoku-messen die meestal enkel afgeschuind zijn. De vorm van het lemmet van een koksmes zorgt ervoor dat u het lemmet naar voren beweegt en met een santokumes snijdt u met een enkele neerwaartse snede.

Waar wordt een koksmes voor gebruikt?

Het gebogen lemmet van een koksmes zorgt voor een 'zagende' snijmethode, wat samen met een breed lemmet het koksmes tot het perfecte gereedschap maakt voor:

  • veel groenten tegelijk snijden en in blokjes snijden
  • vlees afsnijden, snijden en uit elkaar halen
  • kaas snijden
  • vruchten en noten in plakjes snijden, hakken of in blokjes snijden

Bij Kulina vindt u hoogwaardige koksmessen van betrouwbare merken die tegen een stootje kunnen. Bekijk de messen van Wusthof, Zwilling en WMF. U kunt ook onze best verkochte koksmessen hier bekijken.

Hoe een koksmes te slijpen?

Als u uw koksmes dagelijks gebruikt, moet u het regelmatig slijpen - in ieder geval elke twee weken met messenslijper. De beste methode om uw koksmes te slijpen is met een slijpsteen waarmee u het mes aan beide kanten op 15-20 graden dient te slijpen of met een stalen staaf. U kunt uw mes ook naar een specialist brengen.

Hoe onderhoud u een mes?

Kwalitatieve messen zijn een behoorlijke investering, dus als u wilt dat uw mes lang meegaat, volg dan deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van uw messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden u aan uw mes met de hand af te wassen, aangezien vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen mes kunnen aantasten
  • Als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser.
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, moet u het regelmatig oliën met lijnolie of bijenwas
  • Bewaar uw messen apart zodat ze niet bot worden. Gebruik een messenblock of een messenkoffer
  • slijp uw mes regelmatig