Customer support:info@kulina.nl

Koksmes

1 items total
Koksmes PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
Akce Sticker
154 € –35 %
Koksmes PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
Online op voorraad (5 pcs)
98,80 €
ZW31021261

Koksmessen - een mes dat elke keuken nodig heeft

Wat is een koksmes?

Een koksmes is een zeer veelzijdig keukenmes dat voor veel culinaire taken wordt gebruikt (voor het snijden van vlees, snijden en versnipperen van groenten) en een van de drie messen die in elke keuken en bij de hand zou moeten zijn voor elke kok (bekijk onze complete winkelgids voor keukenmessen om de resterende twee messen te bekijken, waar u zeker in moet investeren).

Het koksmes heeft een breed lemmet dat naar boven buigt om een punt te vormen. De bladlengte is meestal 18-24 cm.

Wat is het verschil tussen een koksmes en een santokumes?

Thuiskoks en professionele koks gebruiken beide santokumessen en koksmessen voor een verscheidenheid aan snijtaken. Wat zijn de fundamentele verschillen tussen deze twee soorten messen? Koksmessen hebben langere lemmeten en hun mes is dubbel afgeschuind in tegenstelling tot Santoku-messen die meestal enkel afgeschuind zijn. De vorm van het lemmet van een koksmes zorgt ervoor dat u het lemmet naar voren beweegt en met een santokumes snijdt u met een enkele neerwaartse snede.

Waar wordt een koksmes voor gebruikt?

Het gebogen lemmet van een koksmes zorgt voor een 'zagende' snijmethode, wat samen met een breed lemmet het koksmes tot het perfecte gereedschap maakt voor:

  • veel groenten tegelijk snijden en in blokjes snijden
  • vlees afsnijden, snijden en uit elkaar halen
  • kaas snijden
  • vruchten en noten in plakjes snijden, hakken of in blokjes snijden

Bij Kulina vindt u hoogwaardige koksmessen van betrouwbare merken die tegen een stootje kunnen. Bekijk de messen van Wusthof, Zwilling en WMF. U kunt ook onze best verkochte koksmessen hier bekijken.

Hoe een koksmes te slijpen?

Als u uw koksmes dagelijks gebruikt, moet u het regelmatig slijpen - in ieder geval elke twee weken met messenslijper. De beste methode om uw koksmes te slijpen is met een slijpsteen waarmee u het mes aan beide kanten op 15-20 graden dient te slijpen of met een stalen staaf. U kunt uw mes ook naar een specialist brengen.

Hoe onderhoud u een mes?

Kwalitatieve messen zijn een behoorlijke investering, dus als u wilt dat uw mes lang meegaat, volg dan deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van uw messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden u aan uw mes met de hand af te wassen, aangezien vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen mes kunnen aantasten
  • Als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser.
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, moet u het regelmatig oliën met lijnolie of bijenwas
  • Bewaar uw messen apart zodat ze niet bot worden. Gebruik een messenblock of een messenkoffer
  • slijp uw mes regelmatig