Kookpannen
Pannen - laten we eens onder de deksel kijken!
Kookpannen zijn net als koekenpannen en messen essentiële keukenbenodigdheden. Als u zich afvraagt welke pannen u echt nodig heeft, welke set pannen het beste bij u past, welk materiaal of welke fabrikant van kookgerei u moet kiezen, kijk dan wat we voor u hebben of bekijk onze complete gids over kookpannen hier.
Welke set kookpannen past het beste bij u?
Het kopen van de juiste set pannen voor uw keuken hangt af van veel factoren, zoals wat voor soort voedsel u meestal kookt, hoe vaak u kookt, wat voor soort fornuis u gebruikt en voor hoeveel mensen u meestal kookt. Een pannenset bestaat meestal uit 4 tot 7 pannen en omvat:
- een of twee klassieke pannen voor soepen, bouillon, pasta, enzovoorts.
- hoge en lage braadpan (kleine pan voor het koken van rijst, kleine porties voedsel, enzovoorts).
- een sauspan (voor sauzen, opwarmen van kleine porties voedsel en dergelijke)
- bijpassende deksels.
Wat zijn de beste merken voor kookpannen?
Bij Kulina vindt u tal van hoogwaardige kookgereimerken en premium fabrikanten van koekenpannen en kookpannen. Het is erg belangrijk om een betrouwbare producent van uw kookgerei te kiezen, aangezien voedselveilige materialen van topkwaliteit zowel de duurzaamheid van de pannen als de resultaten van uw culinaire experimenten zullen beïnvloeden. Onder de merken die bij Kulina verkrijgbaar zijn, vindt u bekende fabrikanten als Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF en Alessi. U kunt kiezen uit losse pannen of een pannenset met pannen van verschillende maten.
Waar moet u op letten bij het kiezen van een set kookpannen?
Houd bij het kiezen van een set pannen of een losse pan voor uw keuken rekening met het volgende:
- materiaal: gietijzeren pannen zijn het beste als het gaat om het vasthouden van warmte. Ze kunnen generaties lang worden gebruikt en zijn perfect voor het frituren en het schroeien van steaks, maar ze zijn erg zwaar. Roestvrijstalen pannen zijn ook zeer duurzaam. Staal reageert niet met zure of alkalische voedingsmiddelen en het krast niet gemakkelijk. U kunt ook aluminium of koperen pannen kiezen en voor meer verschillen tussen deze materialen en de voordelen van het kiezen van elk van deze materialen, bekijk onze ultieme pannengids hier.
- handgrepen: Kijk bij het kiezen van uw pannen altijd goed naar de handgrepen. Zijn ze goed geïsoleerd zodat ze niet heet worden en zijn ze ovenvast?
- deksels: zijn ze gemaakt van glas en dus transparant, en hebben ze een gaatje waar stoom uit kan komen?
- type fornuis dat u heeft: onthoud dat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie of gasfornuizen, dus controleer altijd de informatie van de fabrikant.
- stijl: als het om kookpannen gaat, zijn de belangrijkste aspecten natuurlijk hun kwaliteit, warmtebehoud en duurzaamheid, maar onthoud dat pannen niet altijd in uw keukenkastje of een lade blijven staan. Als u regelmatig kookt, zijn ze vaak te zien, dus zorg ervoor dat hun stijl en kleur overeenkomen met de stijl van uw keuken.