Laguiole
Laguiole Style de Vie – dineer met plezier
Laguiole Style de Vie is een prestigieus Nederlands merk voor kookliefhebbers dat premium messen en bestek maakt. De producten zijn onderverdeeld in vier series – Premium, Prestige, Innovation and Luxury – elk met zijn eigen kenmerken. De messen kenmerken zich door een zeer goede kwaliteit en een chique uitstraling .
Het idee achter Laguiole Style de Vie
Laguiole Style de Vie RVS messen zijn gemaakt vanuit de liefde voor koken en tafelen. Ze worden verondersteld karakter aan tafel te brengen elke keer dat u gaat eten - of het nu met uw familie of vrienden is. De messen en het bestek (steakmessen, speciale messen, keukenmessen) zijn ontworpen om de eetervaring aangenamer te maken en aandacht te vestigen op lekker eten en een mooi gedecoreerde tafel.
Laguiole Style de Vie - de producten
De vier series – Premium, Prestige, Innovation and Luxury – bieden enigszins verschillende productreeksen, ontwerpen, messen en handgrepen gemaakt van verschillende materialen (roestvrij staal, koper, natuurlijk hout, plastic, enz.)
In de catalogus van dit merk vindt u:
- Chef’s, Santoku messen, brood messen en andere keukenmessen
- kaasmessen
- steakmessen
- zakmessen
- wijn- en bar- accessoires
- messensets
En ander bestek dat een geweldige decoratie zal zijn op elke tafel.
De geschiedenis van Laguiole messen
‘Laguiole’ is geen merknaam of label, maar de naam van een klein dorpje in de regio Auvergne in Frankrijk. Het maken van bestek ontstond aan het einde van de 18e eeuw op Laguiole en werd beroemd vanaf 1860. Eerst waren er 5 messenmakers in het dorp maar om aan de behoeften van de klanten te voldoen, moesten ze de bestekfabrieken van Thiers om hulp vragen om messen met het merk Laguiole maken. In 1987 verhuisden de mensen van Aveyron een fabriek naar Laguiole maar verschillende modellen Laguiole-messen worden nu over de hele wereld gemaakt.
De bij – het symbool van Laguiole-messen
In 1909 kwam Jules Calmels op het idee om om esthetische redenen een bijensymbool boven de bron toe te voegen. Maar – als u meer van romantische verhalen houdt – volgens een legende was het Napoleon zelf die de bestekmakers van Aveyron toestond de bij als embleem te gebruiken als teken van hun moed in de strijd. Een interessante feit is dat in het Frans la mouche (vlieg) het technische bestek-woord is dat verwijst naar het afgeplatte deel aan het einde van de veer.
Maar aangezien Jules Calmel - die als eerste een bij op la mouche plaatste - het idee niet snel patenteerde, waren er in Laguiole en Thiers tientallen bestekmakers die Laguiole-messen vervaardigden met bloemen, insecten of andere dieren op de veer. Maar - na bijna systematisch te zijn gebruikt, was het de bij die synoniem werd met Laguiole-messen.