Customer support:info@kulina.nl
1 items total
Magnetische messenhouder MAGNETS 45 x 10 cm, eikenhout, Jack & Lucy JL675051092511

Messen – uw beste wapen en het belangrijkste keukengereedschap!

Geen keuken zonder messen. En goede messen zijn erg belangrijk voor elke chef - of u nu een thuiskok bent of een meesterkok in een Michelin-restaurant. (Lees meer over het kiezen van het juiste mes voor uw keuken in onze complete gids over messen hier) . Welke messen heeft u nodig? Messen van hoge kwaliteit kunnen erg duur zijn, maar investeren in een goed mes is een goede strategie omdat messen van betrouwbare merken zoals Zwilling, Forged, Wusthof of WMF erg duurzaam zijn (u hoeft dus niet om de paar jaar nieuwe messen te kopen ) en comfortabel in gebruik. Het goede nieuws is dat u voor basistaken in de keuken maar drie soorten messen nodig hebt:

  1. Koksmes - een groot mes voor verschillende soorten culinaire taken.
  2. Groente- en fruitmesje – klein, handig mes voor kleine taken en ingrediënten.
  3. Broodmes – een mes met een gekarteld lemmet.

Welke soorten messen kunt u kopen voor uw keuken?

Bij Kulina vindt u een groot aantal keukenmessen van topkwaliteit voor verschillende ingrediënten en verschillende doeleinden. We hebben messen die heel geschikt zijn voor vlees - uitbeenmessen, vleesmessen, santoku-messen, slagersmessen en hakmessen. We bieden ook veel groentemessen om te schillen of te snijden. We hebben ook speciale messen - voor zalm, ham, steaks, kaas en gebak. U kunt ook een messenset kopen die handig is voor alle soorten culinaire taken of een set kaasmessen. Dit is ook een geweldig cadeau-idee voor een bruiloft of de verjaardag van een kookliefhebber. Als u van vlees houdt of als u op zoek bent naar een leuk cadeau voor uw man, vader of vriend die van barbecueën en vlees houdt, dan kunt u ook denken aan een set steakmessen in een elegante koffer voor veilige opslag.

Hoe zorgt u voor uw messen en hoe bergt u ze op?

Als u wilt dat uw messen een leven lang meegaan, vergeet dan niet om:

  1. ze direct na gebruik met de hand af te wassen en droog ze daarna direct af met een doek (was uw messen niet in de vaatwasser, vooral die met houten handvatten niet).
  2. gebruik altijd een snijplank en zorg ervoor dat het is gemaakt van materiaal dat de messen niet bot maakt.
  3. berg uw messen apart op, in een messenblok of op een speciaal rek.
  4. slijp uw messen regelmatig en gebruik het juiste gereedschap hiervoor – bekijk onze messenslijpers hier.