Persen en knijpers - handige hulpjes in de keuken
Hoe maak je je werk in de keuken efficiënter?
Het gebruik van verschillende soorten keukenpersen en fruitpersen kan je koken makkelijker en sneller maken. Als je je afvraagt of een aardappelpers, een notenkraker of een handmatige fruitpers het geld waard is, dan is het antwoord ja. Je handen gebruiken om citrusvruchten uit te persen of een lepel gebruiken om aardappelen te pureren is altijd een optie, maar als je deze ingrediënten vaak verwerkt, moet je overwegen om je werk in de keuken efficiënter te maken. Als je een bepaalde culinaire taak vaak uitvoert, is het zeker de moeite waard om een geschikt keukenaccessoire te kopen dat de taak makkelijker maakt.
Persen en knijpers verkrijgbaar in Kulina
Op Kulina bieden we verschillende keukenaccessoires en onder onze persen vind je:
- knoflook preses
- handmatige fruitpersen en -persen
- aardappelpersen
- notencrackers
- hamburgerpersen
Hoe onderhoud ik mijn keukenpersen en -knijpers?
Keukenpersen en -knijpers zijn onmisbare apparatuur voor het bereiden van allerlei gerechten, zoals aardappelpuree, sauzen, pasta en sappen. De duurzaamheid van deze gereedschappen kan worden verlengd met de juiste verzorging en onderhoud. Hier zijn enkele tips om je keukenpersen en -knijpers schoon te maken:
Na elk gebruik schoonmaken: Zorg ervoor dat je je pers of perser direct na gebruik een grondige schoonmaakbeurt geeft om etensresten te verwijderen. Schrob eventueel vuil weg met een zachte borstel en warm zeepwater.
Grondig drogen: Zorg ervoor dat je pers of knijper volledig droog is na het schoonmaken. Voordat je het apparaat opbergt, verwijder je vocht met een schone doek en zorg je ervoor dat elk onderdeel schoon en volledig droog is.
Goed opbergen: Bewaar je pers of knijper droog en veilig in je keukenlades of opbergers voor keukengerei. Zorg ervoor dat je je keukengerei zo organiseert dat je de meest gebruikte altijd bij de hand hebt.