Raspen & snijmachines
Rasp en snijmachine - de beste manier om fruit en groenten te snijden
Wat zijn de voordelen van keukenraspen en -snijmachines?
Met raspen en snijmachines kun je je groenten sneller en makkelijker in kleine en gelijke stukjes snijden. Daarom zijn ze erg handig voor het maken van allerlei salades en groentegerechten.
Wat is het verschil tussen groenten raspen en versnipperen?
"Raspen" en "versnipperen" worden vaak door elkaar gebruikt, maar het zijn twee verschillende maar verwante processen. Iets versnipperen is het in dunne reepjes snijden met een handmatige of elektrische versnipperaar. Raspen daarentegen is het verkleinen van voedsel tot korte, kruimelige stukjes.
Welke soorten keukenraspen en -snijmachines vind je op Kulina?
Kulina biedt een selectie van verschillende keukenraspen en -snijmachines die geschikt zijn voor zowel groenten als fruit. Al onze producten zijn keukengereedschappen van hoge kwaliteit van betrouwbare merken zoals Microplane (een merk dat gespecialiseerd is in raspen die vaak worden gekozen door de beste chef-koks), WMF en Joseph Joseph, zodat je er zeker van kunt zijn dat onze raspen lang meegaan.
In Kulina vind je:
- keukenraspen (doosrasp, platte rasp, trommelrasp, kaasrasp, enz.)
- mandoline snijmachines
- spiralizers (voor het maken van groentennoedels)
- kaasschaaf
- pizzasnijders (ook geschikt voor het snijden van zachte cakes, taarten, focaccia, etc.)
- groente- en fruitsnijders (inclusief fruitbalken, appelsnijders en klokhuizen)
- eiersnijders
- deegschrapers en -snijders
Welke raspen gebruiken koks?
Een van de raspen die het meest gebruikt worden door topkoks zijn de raspen van het merk Microplane. Het merk is beroemd om zijn handraspen en Zesters - fijne raspen die perfect zijn voor gember, knoflook en citroenschil.
Je kunt ook een kijkje nemen in onze collectie keukenmachines en elektrische voedselhakmachines en -versnipperaars, die je kunt gebruiken voor grotere hoeveelheden groenten en meer culinaire taken dan raspen.