Customer support:info@kulina.nl

Roerlepels

1 items total
Barlepel 36 cm, roestvrij staal, Alessi
Akce Sticker
30 € –13 %
Barlepel 36 cm, roestvrij staal, Alessi
Online op voorraad (2 pcs)
26 €
ALGIA29

Barlepels - ontworpen om snel en gemakkelijk in drankjes te roeren

Wat zijn barlepels?

Barlepels zijn lepels met een lange steel die speciaal gemaakt zijn voor het mixen van drankjes. Ze hebben vaak een gedraaide schacht, wat het makkelijker maakt om ze te gebruiken voor het roeren en stapelen van drankjes. Ze zijn gemiddeld zo'n 30 cm lang, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken met lange glazen en cocktailshakers.

De gedraaide schacht maakt het ook eenvoudig voor barmannen om de bodem van hoge glazen of shakers te bereiken en kleine hoeveelheden ingrediënten af te meten, zoals druppels bitters.

Bij barlepels zie je vaak een platte schijf aan de andere kant van het handvat, waarmee je dingen zoals fruit of suikerklontjes kunt mengen.

Wat zijn de soorten cocktailmenglepels?

We hebben een verscheidenheid aan barlepels in de winkel Kulina van bekende producenten zoals Alessi en House Doctor. Hieronder staan enkele van de verschillende soorten barlepel :

  • Barlepel met gedraaid handvat: De meest populaire stijl van een barlepelheeft een gedraaid handvat en een lange, slanke steel.
  • Lepel in de vorm van een druppel: Deze stijl van barlepel is geschikt voor het serveren van laagjescocktails vanwege de druppelvormige kop.
  • Bardoeslepel: Dit soort barlepel heeft een muddler aan één uiteinde waarmee je kruiden, fruit en andere dingen kunt fijnstampen.
  • Trident barlepel: Deze stijl barlepel heeft drie tanden die effectiever kunnen worden gebruikt om cocktails te mixen.

Waarom moeten sommige cocktails geroerd worden en andere geschud?

De techniek van het shaken of roeren van een cocktail kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke smaak en textuur. Over het algemeen worden cocktails die troebele of stroperige ingrediënten bevatten, zoals vruchtensap, room of eiwit, geschud. Schud deze ingrediënten met behulp van een cocktailshaker creëert een schuimige, goed gemengde drank met een lichtere textuur.

Aan de andere kant worden cocktails met heldere, sterke dranken en likeuren, zoals een Martini of Manhattan, meestal geroerd. Door zachtjes te roeren met een barlepelworden de ingrediënten gemengd zonder de drank te veel aan te lengen, waardoor een zachte en evenwichtige cocktail ontstaat.

Daarnaast kan de keuze om een cocktail te schudden of te roeren ook afhangen van de gewenste temperatuur en verdunning van de drank. Het schudden van een cocktail resulteert meestal in een koudere en meer verdunde drank dan roeren, wat kan resulteren in een sterkere, minder verdunde cocktail.

Uiteindelijk hangt de beslissing om een cocktail te shaken of te roeren af van het recept en de gewenste smaak en textuur van het uiteindelijke drankje.

Naast een roerlepel heb je misschien ook ander bartendergereedschap nodig, dus zorg ervoor dat je onze collecties jiggers, bartender sets en ander bartendergereedschap bekijkt.

En als je een fan bent van mooie cocktails of als je op zoek bent naar een elegant cadeau, moet je ook eens door onze collecties cocktailglazen en longdrinkglazen bladeren voor stijlvol glaswerk om van je drankjes te genieten.