Customer support:info@kulina.nl

Sauspannen

1 items total
Sauspan ALCHIMY 20 cm, 2,5 l, roestvrij staal, de Buyer
164 € –17 %
134,90 €
DB360120

Sauspannen - kleine maar essentiële potten voor elke keuken

Uit welke elementen bestaat een steelpan?

Sauspannen zijn lager dan gewone voorraadpotten en hebben een kleinere diameter dan braadpannen en hebben een lang handvat zoals een pan. Ze worden gebruikt om vloeistoffen te koken op het fornuis, vooral als ze moeten indikken of inkoken (zoals sauzen, risotto, enz.). Het lange handvat maakt het gemakkelijk om de pan op zijn plaats te houden en tegelijkertijd met een keukenlepel in de vloeistof te roeren.

Waar gebruik je een steelpan voor?

Pannen zijn erg veelzijdig en een must-have in elke keuken. Ze kunnen worden gebruikt voor:

  • sauzen bereiden en indikken
  • koken van kleine porties soepen, stoofschotels, kindervoeding, jus
  • voedsel zoals havermout of vla bereiden
  • kleine porties voedsel opwarmen
  • eten bereiden voor één of twee personen

Welke steelpan kiezen?

Op Kulina bieden we je een ruim assortiment steelpannen (bekijk hier onze best verkopende steelpannen), gemaakt van verschillende materialen, vervaardigd door betrouwbare merken, verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontworpen voor verschillende interieurstijlen. Als je niet weet welke steelpan je moet kiezen, lees dan hier onze ultieme koopgids over potten en bekijk onze roestvrijstalen steelpannen van WMFzwilling, Fissler. Sommige van onze steelpannen zijn voorzien van een deksel en sommige zijn geschikt voor gebruik in de oven.

Onze tip: Als je op zoek bent naar mooie potten voor je keuken, kijk dan eens naar koperen steelpannen van Mauviel, de Buyer of Eva solo. Ze gaan een leven lang mee en zien er erg stijlvol uit, vooral als je ze aan een pannenrek hangt. Je kunt hier ook onze ultieme koopgids voor pannen lezen.

Hoe zorg je goed voor je steelpannen?

Weet je dat de meeste mensen in hun hele leven maar twee of drie keer een potenset kopen? We hebben soms de neiging om vaker een auto te kopen dan potten! Daarom is het de moeite waard om te investeren in potten van hoge kwaliteit en jarenlang en elke keer dat je kookt te genieten van hun functionaliteit. En als je geld investeert in kookgerei van hoge kwaliteit, moet je er ook voor zorgen dat je er goed voor zorgt. Hoe zorg je goed voor je potten en pannen?

  • lees altijd de instructies van de fabrikant voor het eerste gebruik en zorg ervoor dat je je steelpan niet in de vaatwasser stopt als dat niet wordt aanbevolen,
  • gebruik geen metalen keukengerei dat krassen kan maken op het oppervlak van je potten, maar houten of siliconen keukengerei
  • laat een vuile steelpan niet 's nachts staan of laat hem niet te lang weken (vooral niet als hij van roestvrij staal is),
  • als je vlekken op het oppervlak van je roestvrijstalen steelpan wilt verwijderen, reinig deze dan met een reinigingsproduct voor roestvrij staal,
  • vermijd het schoonmaken van pannen met keramische coating met staalwol,
  • reinig je ijzeren potten onmiddellijk na gebruik en gebruik geen zeep, want metaal is poreus en kan de smaak van de chemicaliën absorberen,
  • vermijd temperatuurschokken, zet geen hete potten in koud water, enz.
  • kook geen zuur voedsel (zoals tomaten) in gietijzeren pannen,
  • stapel gecoate potten en pannen niet op elkaar, want dit kan krassen en afschilferen veroorzaken. Hang ze aan haken of leg ze op hun zijkant.