Schenktuiten
10 items total
Schenkkannen - een stijlvolle manier om je wijn te serveren
Wat zijn de voordelen van een schenktuit?
Bij het inschenken van wijn is een schenktuit een handig voorwerp, omdat het de volgende voordelen biedt:
- Wijnstroomregeling: Een schenktuit helpt bij het controleren van de wijnstroom tijdens het inschenken, waardoor er minder snel gemorst of gedruppeld wordt.
- Beluchting: Bepaalde wijngieters zijn gemaakt om wijn te beluchten tijdens het inschenken, waardoor de smaak en geur van de drank worden versterkt.
- Gemak: Wijngieters zijn eenvoudig te bedienen en vereisen geen speciale training. Bevestig de schenker aan de hals van de fles en je kunt schenken.
Op Kulina hebben we schenkkannen van gerenommeerde fabrikanten zoals WMF en Zwilling die zowel stijlvol als gebruiksvriendelijk zijn. Ook hebben we een ruim aanbod wijnstoppers en kurkentrekkers waarmee het openen van wijnflessen een fluitje van een cent wordt.
Wat is het verschil tussen een schenktuit, een wijnstopperen een decanteerkaraf?
Bij het serveren van wijn zijn een schenktuit, wijnstopperen decanteerkaraf verschillende soorten apparatuur die voor verschillende taken worden gebruikt.
- Een schenktuit is een instrument dat wordt gebruikt om de wijnstroom te beheren terwijl de wijn in een glas wordt geschonken. Een schenktuit bestaat vaak uit een tuitvormig accessoire dat over de hals van de wijnfles past en je tafelkleed en aanrecht vrij houdt van morsen, druppelen en vlekken. Bepaalde wijngieters zijn gemaakt om de wijn te beluchten tijdens het inschenken, waardoor de smaak en geur toenemen.
- Ten tweede is de wijnstopper is een instrument dat wordt gebruikt om een geopende fles wijn af te sluiten om de smaak en geur van de wijn te behouden. Wijnstoppen zijn er in verschillende maten en vormen voor verschillende flessen en kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Een wijnstopper wordt gewoonlijk gebruikt nadat een fles is geopend of de wijn niet helemaal is opgedronken en er nog wat in de fles zit.
- Wijnkaraffenzijn aan de andere kant flessen waarin wijn wordt gegoten voor het serveren. Ze hebben meestal een grote basis en een kleine hals en zijn gemaakt van glas. Het belangrijkste doel van wijndecanters is om zich te ontdoen van bezinksel dat zich in de loop der tijd in de fles heeft opgehoopt en dat de smaak en textuur van de wijn kan aantasten.