Customer support:info@kulina.nl

Schilmessen

1 items total
Groentemes DELTA GRENADILL 13 cm, bruin, Güde
Akce Sticker
132 € –25 %
99 €
GUDED46413

Schilmesjes - je kleine handige hulpjes

Waarvoor dient het schilmes?

Schillers doen precies wat hun naam doet vermoeden: ze verwijderen de schil of schillen van fruit en groenten. Ze hebben een kort, onbuigzaam, licht gebogen lemmet met de rand aan de binnenkant van de kromming

Wat maakt een goed schilmes?

  • De meeste schilmessen worden meestal gebruikt voor het schillen van fruit en groenten, dus moeten ze behoorlijk scherp zijn .
  • Om te voorkomen dat je wegglijdt en je hand snijdt, moet het handvat ergonomisch zijn en moet de keuze van het beste materiaal zorgvuldig worden overwogen, zodat je het mes onder controle hebt terwijl je het gebruikt.
  • Een materiaal gemaakt van koolstofstaal of iets vergelijkbaars is het ideale materiaal, omdat het de snede goed vasthoudt, eenvoudig te slijpen is met een natte steen en eenvoudig te slijpen is met een stalen staaf.

Wat is het verschil tussen schilmessen en schilmessen?

Hoewel beide messen klein zijn en goed van pas komen bij het snijden van groenten, zijn er toch enkele verschillen tussen de twee soorten messen:

  • Schilmessen hebben vaak een lemmetlengte van 5 tot 10 centimeter, terwijl schilmessen meestal een lemmetlengte van 7,5 tot 12,5 centimeter hebben.
  • Schilmessen hebben gebogen, vogelvormige lemmetranden die perfect zijn voor het maken van mooie garnering, terwijl schilmessen rechte, dubbel afgeschuinde randen hebben.
  • Schilmessen worden meestal gebruikt om fruit en groenten te schillen, terwijl schilmessen ook worden gebruikt om fruit te ontpitten en kleine stukjes te snijden.

Voor een betere bereiding van fruit en groenten kun je ook onze groenterasp, mandoline snijmachine en dunschiller bekijken.

Hoe zorg je goed voor je schilmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je schilmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
  • slijp je mes regelmatig