Schoonmaken en organisatie
Schoonmaak en organisatie
De organisatie van uw keuken is cruciaal voor de tijd die u besteedt aan koken en schoonmaken. Hoe kan dat? Als uw keuken geordend en goed georganiseerd is en alle ingrediënten en gereedschappen een eigen plaats hebben in uw keukenlades en -kasten, kookt u sneller omdat u geen tijd verspilt aan het zoeken naar ingrediënten, smaakmakers en accessoires. Bovendien weet u precies waar u alle spullen terug moet zetten, dus het opruimen na het koken wordt kinderspel!
Hoe kun u uw keuken organiseren?
Volg deze eenvoudige tips om uw keuken te organiseren:
- Bewaar voedsel als een pro! Gebruik voedselopbergers voor allerlei ingrediënten in uw voorraadkast, op de planken, in uw keukenkastjes of op het werkblad. Dit geldt niet alleen voor los voedsel, maar ook voor specerijen en voedingsmiddelen zoals rijst, suiker of koffie - alles dat wordt verkocht in papieren zakken of verpakkingen die gemakkelijk kunnen scheuren nadat u ze hebt geopend.
- Zorg ervoor dat u in één oogopslag kunt zien wat er in uw lades ligt.
- Koop een set voedselbewaardozen voor in uw koelkast.
- Zorg ervoor dat u alle benodigdheden bij de hand hebt. Bewaar de spullen en ingrediënten die u vaak gebruikt niet op hoge keukenplanken of achter in uw keukenlades.
- Gebruik lade-verdelers.
- Gooi alle kapotte, nutteloze, ongewenste voorwerpen weg. Ruimtes zonder onnodige rommel zullen u veel beter van dienst zijn!
Uw keuken schoonmaken – een fluitje van een cent
Uw keuken schoonmaken, net als de organisatie ervan, kan gemakkelijk en snel zijn, mits u over het juiste gereedschap beschikt. Als u voedselbewaardozen en verschillende soorten organizers gebruikt, maakt u uw keukenlades in enkele seconden schoon. Goede organisatie van uw spoelbak maakt afwassen een fluitje van een cent en met het ruime aanbod aan stijlvolle afvalbakken die Kulina in het assortiment heeft, wordt zelfs afval weggooien een waar genoegen.