Customer support:info@kulina.nl

Schotels

9 items total
Tapasbord SABLO S, 6,5 x 9,5 cm, crème, Blomus
Akce
9,13 €
BM64109
Tapasbord Sablo M 13,5 x 10 cm, lichtgrijs, Blomus
Akce
15,25 €
BM64110
Serveerbord PILAR 32 cm, lichtgrijs, Blomus
Akce
39,73 €
BM63718
Serveerbord RO 30 x 18 cm, ovaal, donkergrijs, Blomus
33 €
BM64146
Serveerbord SABLO L 21 x 15 cm, creme, Blomus
20,35 €
BM64111
Dineerbord 27 cm, grijs/crème, Bitz
Akce Sticker
19 € –24 %
Dineerbord 27 cm, grijs/crème, Bitz
Online op voorraad (>5 pcs)
14,37 €
BITZ821403
Dessertbord 21 cm, grijs/crème, Bitz
Akce Sticker
15,03 € –20 %
Dessertbord 21 cm, grijs/crème, Bitz
Online op voorraad (>5 pcs)
12 €
BITZ821408

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.