Customer support:info@kulina.nl

Schotels

45 items total
Bord voor sushi en sashimi bord COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ
74,99 €
MIJC6243
Bord voor sushi- en sashimi, 29 x 13 cm, Akane-grijs, MIJ
21,99 €
MIJC0706
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0396
216599 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm modra keramika mij
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0367
216596 3 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm zelena keramika mij
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0366
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0616
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0617
216608 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm jantarova keramika mij
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0395
216602 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm cerna keramika mij
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0365
Nieuw bij
12,49 €
MIJC3194
Nieuw bij
12,49 €
MIJC3192
Nieuw bij
12,49 €
MIJC3193
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0624
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0623
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0625
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0621
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0622
Bord voor Sushi / Sahimi STONE SLAB 29 x 12 cm, MIJ
25,29 €
MIJC7179
Voorgerechtbord ICE WHITE 22cm, MIJ
Voorgerechtbord ICE WHITE 22cm, MIJ
Online op voorraad (>5 pcs)
10,99 €
MIJC2333
Tapasbord STONE SLAB 22 x 13,5 x 1,8 cm, MIJ
19,79 €
MIJC7177
Bord WHITE FADE 21 cm, beige, MIJ
Bord WHITE FADE 21 cm, beige, MIJ
Online op voorraad (>5 pcs)
14,29 €
MIJC0674
Serveerbord BB BLACK 29,5 x 12 cm, rechthoek, zwart, MIJ
21,99 €
MIJC4047
Bord voor sushi en sashimi bord STONE SLAB 35 x 20 cm, MIJ
41,79 €
MIJC0456
Bord voor sushi- en sashimi, 33 x 10 cm, zwart, MIJ
21,99 €
MIJC7852
Up
More products

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.